Nikola Jelić u prošlogodišnjem je izboru bio prvi, a ove je godine drugi, sa samo 28 bodova manje od prvoplasiranog

Futsal sudac Nikola Jelić s Ribič Brega ponovno u svjetskom vrhu

| 7.4.2020. u 10:36h | Objavljeno u Sport

Međunarodni futsal sudac Nikola Jelić s Ribič Brega, drugi je u ovogodišnjem izboru za godišnju nagradu međunarodnog futsal portala futsalplanet.com i to u kategoriji najboljeg suca za 2019. godinu. Jelić je izbor završio na drugom mjestu sa 777 bodova, samo 28 bodova manje u odnosu na prvoplasiranog, ujedno i najboljeg futsal suca za 2019. godinu Španjolca Juana Joséa Cordera Gallarda koji je sakupio 805 bodova.

Jelić je prošle godine prvi puta bio nominiran u istoj kategoriji a prema izboru međunarodnih futsal kontrolora suđenja, futsal trenera, igrača, novinara i ostalih stručnih osoba u futsalu, osvojio je titulu najboljeg futsal suca na svijetu za 2018. godinu. Ovogodišnji plasman na drugo mjesto. u konkurenciji 10 nominiranih futsal sudaca, također je sjajna rezultat i iznimno priznanje za Nikolu Jelića, kao i za varaždinski ŽNS te hrvatski futsal.

- Mogu reći da sam jako zadovoljan jer sam zadržao plasman pri svjetskom vrhu. Ovo nije samo moj uspjeh već i pokazatelj kvalitete hrvatskog futsala i sudaca izvan granica naše zemlje jer moram reći da Španjolska, Italija, Rusija i Portugal imaju profesionalne lige u kojoj su daleko veća ulaganja te suci imaju jako teške utakmice, ali niti naša liga ne zaostaje kvalitetom. Već i sama nominacija da i ove godine budem među potencijalnim kandidatima velika je stvar iako mi je na kraju malo i žao što sam završio kao drugi jer je mala razlika u bodovima između mene i prvoplasiranog, kojeg poznajem i zasluženo je ponio titulu najboljeg futsal suca na svijetu - rekao je Jelić za naš tjednik.

Portal futsalplanet.com tradicionalne godišnje nagrade dodjeljuje od 2004.godine u ukupno 10 kategorija.

Poredak nominiranih sudaca

Juan José Cordero Gallardo (ESP) - UEFA 805
Nikola Jelic (CRO) - UEFA 777
Chiara Perona (ITA) - UEFA 534
Irina Velikanova (RUS) - UEFA 439
Dario Javier Santamaria (ARG) - CONMEBOL 363
Gelareh Nazemi Deylami (IRN) - AFC 273
Hiroyuki Kobayashi (JPN) - AFC 241
Mohamed Hassan Hassan Ahmed Youssef (EGY), CAF 91
Antony Riley (NZL) - OFC 64
Lance Vanhaitsma (USA) - CONCACAF 58