FOTO Varaždinci se s Prvenstva Hrvatske vratili s 15 osvojenih medalja Foto: SPK Valcer/PK Takt Vaaždin

FOTO Varaždinci se s Prvenstva Hrvatske vratili s 15 osvojenih medalja

| 30.9.2020. u 09:48h | Objavljeno u Sport

Protekle subote, 26. rujna, održano je prvenstvo Republike Hrvatske u latinoameričkim plesovima u Samoboru u organizaciji Sportskog plesnog kluba Samobor i Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Na njemu su nastupili i domaći predstavnici iz varaždinskih plesnih klubova, Sportskog plesnog kluba ValcerPlesnog kluba Takt Varaždin. Oba kluba su ostvarili odlične rezultate, a prema ekipnom poretku, PK Takt Varaždin je bio prvi po plasmanima svojih plesača te se vratio s 10 medalja različitog sjaja, a SPK Valcer je bio četvrti s pet medalja

Za PK Takt Varaždin, zlatne medalje su osvojili Ivan Pilinger i Anja Strelec u kategoriji mlađih osnovaca i to na svojem prvom državnom prvenstvu, Eni Kočet u solo kategoriji mlađe mladeži te grupa Diamonds u starosnoj kategoriji mlađe mladeži i grupa Angels u kategoriji mix age. Srebrne medalje su osvojili Anja Strelec u solo kategoriji mlađih osnovaca, Vlado Kopčić i Ivana Matić u kategoriji veterana te Ema Biškup u solo kategoriji starije mladeži i under 21. Bronačane medalje su osvojili Lana Stanković Vrček u solo kategoriji mladeži te Marta Majcen u solo kategoriji mlađe mladeži.

Za SPK Valcer su zlatne medalje osvojili Leona Mičuda u solo kategoriji osnovci i Stefani Hrman u solo kategoriji starije mladeži te under 21. Srebrnu medalju je osvojio Vida Jurak u solo kategoriji mlađe mladeži, dok je brončanu medalju osvojila Elena Sekanović u solo kategoriji mlađih osnovaca.

Za nešto manje od dva tjedna će se u Varaždinu u dvorani Graberje održati tradicionalni Trofej grada Varaždina, plesni turnir u standardnim i latinskoameričkim plesovima koji je na rasporedu 10. listopada.