Momčad Šibenika pokazala je da je tvrd i neugodan suparnik Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždin sa Šibenikom, u 8. kolu Druge HNL, odigrao susret bez golova

| 27.9.2017. u 17:55h | Objavljeno u Sport

Nakon dvije uzastopne pobjede, nogometaši Varaždina su danas, u susretu 8. kola Druge HNL, na stadionu Varteksa, odigrali sa Šibenikom susret bez golova.

Utakmica, koja je odigrana pred oko 1600 gledatelja, počela je minutom šutnje u spomen na nekadašnjeg prvotimca NK Varteksa Ivana Dejanovića, koji je preminuo u 74. godini života a danas je pokopan na varaždinskom Gradskom groblju. Domaća momčad ni na ovom susretu nije bila kompletna, jer zbog ozljeda u konkurenciji za momčad nisu bili Jertec, Prahić, Vuk i Erić.

Upozoravao je trener Varaždina Mario Kovačević uoči susreta da je Šibenik dobra momčad i da njihov pozicija na tablici ne sugerira njihovu stvarnu kvalitetu, a što je pokazalo i prvo poluvrijeme. Zaigrali su gosti u prvom dijelu otvoreno, s elastičnom obranom, dok je kod domaćina izostala očekivana igra igrača u sredini terena, pa se na poluvrijeme otišlo bez golova, no prilika je bilo.

U 6. minuti s lijeve strane, s oko 25 metara, udarac je iskušao Drožđek, ali je vratar Šibenika bio postavljen kod svoje desne vratnice i bez poteškoća uhvatio loptu. U 12. minuti akcija Varaždinaca išla je po desnoj strani. Nakon auta s desne strane Glavica je zaobišao Brita Da Silvu, došao pred gol gostiju i pokušao na pet metara od gola proigrati Kolarića, međutim obrana Šibenika bila je na mjestu i rasčistila potencijalnu prijetnju.

U 14. minuti Kolarić je u desnoj strani kaznenog prostora odigrao za Glavicu, koji je pucao ali preslabo i netočno, pa nije bilo opasnosti po vrata Žitnjaka. U 22. minuti s oko 25 metara desno iskosa u lijevi donji kut gola domaćina pucao je Stipan Banić, ali je vratar Nevistić loptu skrenuo u korner.

U 42. minuti sijevnula je brza kontra Varaždinaca. Nakon kornera Šibenika s lijeve strane, u kaznenom prostoru domaćih do lopte je došao Kabiru, koji ju je izbio izvan šesnaesterca, a gdje ju je dočekao Drožđek. On se sjurio prema dijelu terena koji pripada gostima i nakon što je prošao sredinu igrališta proslijedio je loptu u desnu stranu za Glavicu, koji se oslobodio svog pratitelja i nakon što je po desnoj strani ušao u kazneni prostor odlučio se na udarac prema golu. Loptu je preletjela preko gola, a dojam je da je Glavica imao i boljih rješenja u toj situaciji.

U 45. minuti, nakon ubačaja s lijeve strane, glavom je pod samo gredu, u desni gronji kut gola Varaždinaca, pucao Pongračič ali je Nevistić loptu skrenuo u korner.

Oba trenera odlučila su u nastavak susreta poslati igrače koji su počeli susret, a Varaždin je prezentirao bolju igru u drugih 45 minuta. Već u drugoj minuti nastavka desnu je stranu probio Kolarić, zavrnuo u sredinu kazneog prostora za Glavicu, koji je pucao iz prve, ali je pogodio u leđa igrača Šibenika.

U 49. minuti s lijeve strane s ruba kaznemog prostora pucao je Drožđek, ali točno u vratara Žitnjaka. U 53. minuti s desne je strane u kazneni prostor pred gol Šibenika ubacio Sačer, a pred golom je najviši u skoku bio Drožđek, koji je glavom loptu poslao zamalo pored desne vratnice

U 60. minuti s oko 20 metara u lijevu stranu gola Varaždinaca pucao je Ivan Stanić, ali vratar Nevistić izbacio je loptu u korner. U 66. minuti s oko 20 metara po sredini gola pucao je Golubar, u ruke vratara Šibenika.

U 72. minuti Varaždin je ostao bez Maria Sačera koji je kod desne kormer zastavice, prilikom napada domaćina, nezgodno pao na desnu ruku i ostao ležati, te ga je zamijenio Bamidele. Sačer je vozilom Hitne pomoći kasnije odvezen u bolnicu.

Varaždin je u 76. minuti imao sjajnu priliku za vodstvo, ali je Golubar s osam metara, s desne strane u kaznenom prostoru, na dodavanje Bamidelea, pucao po zemlji pored desne vratnice gola Šibenika.

U 89. minuti pucao je Bamidele u desni donji kut gola Šibenika, ali je vratar Žitnjak bio na mjestu.

- Znao sam de će biti teško, u prvom poluvremenu nismo bili pravi, daleko smo stajali od igrača, bilo je previše neforsiranih greški. Par sam igrača promijenio u početnom sastavu, htio sam biti ofenzivniji s Drožđekom i Kolarićem,ali u prvom dijelu nam ništa nije uspijevalo. Ovo je već treća utakmica u nizu i pojedinci koji dugo nisu igrali bili su umorni, ali ipak u prvom dijelu su trebali pokazati više enrgije na terenu. U drugom dijelu smo bili bolji, radili smo pritisak, imali smo par situacija, ali lopta nije htjela u gol. Šibenik se malo više povukao i teško je bilo nešto napraviti, ali nismo mu ni dozvolili da dođe u priliku i mogu biti zadovoljan neriješenim rezultatom i sad tek vidimo koliko nam znači šest bodova iz dvije utakmice - komentirao je nakon susreta trener Varaždina Mario Kovačević.

Rezultati 8. kola Druge HNL: Varaždin - Šibenik s.d.d.    0:0, Dugopolje - GNK Dinamo II 1:1, Novigrad - Sesvete 2:3, Hrvatski Dragovoljac - Kustošija 1:1, Lučko - HNK Hajduk II 2:2, HNK Gorica - Solin 2:0

Galerija slika