Mario Sačer doveo je Varaždin u vodstvo u 20. minuti nadmetanja Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždin pred 2 i pol tisuće svojih navijača osvojio samo bod, a trebao sva tri

| 26.8.2017. u 21:41h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina su u drugoligaškoj premijeri pred svojima navijačima,kojih se okupilo oko dvije i pol tisuće na stadionu Varteksa, odigrali protiv zagrebačke Kustošije 1:1. Prema viđenom Varaždin je trebao osvojiti tri boda, a na kraju je izgubio dva, a gosti koji su postigli gol iz jedinog udarca u okvir gola Varaždina, sretni su napustili stadion Varteksa.

Već u 2. minuti prilika za Varaždince, kada je s desne strane loptu po zemlji, pred gol gostiju, ubacio Bamidele, a Sačer je iz neposredne blizine loptu poslao preko gola Kustošije. Nakon toga lopta je stalno bila u posjedu Varaždinaca, koji su prijetili pa je u 16. minuti u dobroj situaciji bio Golubar, koji je trebao pucati kada je ušao po lijevoj strani u kazneni prostor gostiju, no odlučio se na dodavanje u desnu stranu, pa je prilika domaćina propala.

U 20. minuti Varaždin je zasluženo došao u vodstvo. Nakon gužve u kaznenom prostoru Kustošije i loše intervencije vratara gostiju Carla Berkovića,  najsnalažljiviji pred golom gostiju bio je Mario Sačer, koji je s pet metara loptu glavom poslao pod gredu gola gostiju za erupciju oduševljenja s tribina stadiona Varteksa.

U 31. minuti dobra akcija i slabiji udarac Erića sa 17 metara od gola gostiju, tako da nije bilo potrebe za intervenciju vratara Kustošije. U 34. minuti pred svojim je golom loptu izgubio Sambolec, no srećom Filip Soldo je iz dobre situacije loptu poslao iznad gola Varaždina. Posljednih desetak minuta prvog dijela utakmice Varaždin je popustio u igri, tako da su gosti češće dolazili pred gol domaćina, ali prilike za gol nisu imali.

Prvu priliku u nastavku susreta domaćin je imao u 61. minuti, kada je kapetan Karlo Šimek iz slobodbog udarca s oko 25 metara desno iskosa pogodio lijevu vratnicu gola Kustošije, u trenutku kada su svi očekivali centaršut u kazneni prostor gostiju gdje je bilo dosta igrača obje momčadi.

U 66. minuti, tek što je ušao u susret, Drožđek se sjurio po lijevoj strani u kazneni prostor Kustošije i nesebično odigrao loptu u desnu stranu prema Sačeru, no obrana gostiju je rasčistila potencijalnu opasnost po svoj gol.

U 70. minuti euro gol Sačera škaricama, ali je poništen zbog zaleđa. U 78. minuti Drožđek s nakon akcije domaćina s lijeve strane, s oko 25 metara od gola, snažnim udarcem zatresao gredu gola Kustošije.

Gosti su izjednačili u 80. minuti nakon kornera s desne strane. Lopta je doletjela pred gol Varaždina gdje ju je u mrežu, iz blizine, ubacio Matija Cmrečnjak, koji je par sekundi prije ušao u igru.

Primljeni pogodak bio je hladan tuš za domaće navijače i igrače. Pokušavao je Varaždin do kraja susreta postići pobjedonosni gol, pa je u 86. minuti Golubar nije uspio poslati loptu u mrežu nakon dobre akcije domaćina, tako da se rezultat nije mijenjao.