Dejan Glavica (s loptom) bio je strijelac dva a Leon Benko (desno) tri gola na današnjem susretu Foto: Dražen Novosel

FOTO Varaždin očekivano i uvjerljivo u Nedeljancu izborio plasman u finale Kupa ŽNS-a

| 22.7.2020. u 19:47h | Objavljeno u Sport

Na igralištu u Nedeljancu pred oko 350 gledatelja odigran je polufinalni susret Kupa Županijskog nogometnog saveza, u kojem je momčad Varaždina očekivano izborila finale ovog natjecanja, nakon što je pobijedila domaćeg četvrtoligaša, sastav Nedeljanca rezultatom 7:2. Tri gola postigao je Leon benko, a po dva puta su mrežu domaćina pogađali Dejan Glavica i Vinko Petković. Strijelci za Nedeljanec bili su Patrik Mihalić i Emanuel Škvarić.

Uoči susreta predsjednik Nedeljanca Krunoslav Bistrović je povodom ostvarenog rezultata, ostanka u najelitnijem društvu i naredne sezone, uručio treneru Varaždina Samiru Toplaku umjetničku sliku, ulje na platnu, što su okupljeni gledatelji pozdravili pljeskom.

Trener momčadi Nedeljanca Damir Maretić nije imao na raspolaganju Petra Roga zbog ozljede zadnje lože, a izostali su i Filip Štefulj, Marko Šprem, Nikola Žmegač, Martin Gazdek te Edo žganec, pa je domaćin susret počeo u sastavu Domjan, Buden, Kučko, Mesec, Đunđek, Kovačić, Škvarić, Hanžek, Bistrović, Glavaš i Modrić.

Trener varaždinskog prvoligaša Samir Toplak odlučio je prigodu dati igračima koji su manje igrali u prvenstvu, pa je prvoligaš susret počeo u sastavu: Zelenika, Perković, Prce, Glavica, Glavina Dominik, Posavec, Benko, Denis Glavina, Novoselec, Špičić i Mehdikhani. Igrači prve momčadi susret su pratili zajedno s ostalim navijačima. Utakmicu je sudio Nikola Jelić s ribič Brega.

Prvi udarac prema golu uputili su domaćini i to u 5. minuti kada je s dvadesetak metara prema golu pucao Luka Modrić, ali je lopta otišla daleko pored gola. Nakon kornera s desne strane u 12 minuti netko od domaćih igrača pucao je glavom prema golu, a Glavica, koji je bio uz lijevu vratnicu gola Zelenike, loptu je glavom izbacio u polje. Dojam je da lopta nije išla u gol Zelenike.

Varaždin je došao u vodstvo u 24. minuti. Nakon napada Varaždina s lijeve strane i ubačaja Posavca u kazneni prostor na 7 metara od gola neometan je bio Dejan Glavica, koji je loptu glavom proslijedio u lijevu stranu gola nemoćnog Domjana.
Nedeljanec je mogao izjednačiti u 26. minuti kada je Marko Kovačić izbjegao zaleđe, izašao sam pred golmana Zeleniku, zaobišao ga s lijeve strane, ali je otišao previše ukoso, nakon čega je pucao ali je vratar Zelenika zaustavio njegov udarac.

Varaždin je povisio vodstvo na 2:0 u 34. minuti. Posavec je povukao loptu po sredinoi terena, odigrao u for za Glavicu, koji je bio brži od obrane Nedeljanca, izašao sam pred golmana Domjana i onda lijevo od sebe odigrao za Benka, kojem nje bilo teško iz neposredne blizine zatresti mrežu domaćina. Minutu kasnije već je bilo 0:3, a ovaj put pred golom Nedeljanca Benko je asistirao za Glavicu. Na 0:4 povisio je Benko u 41. kada je ubačaj s desne strane u kazneni prostor domaćina pospremio u mrežu iz neposredne blizine.

U 44. minuti iz slobodnog udarca s oko 25 metara lijevo iskosa pucao je Antonio Glavaš, ali u njegovom udarcu nije bilo preciznosti. Prvo poluvrijeme zaključio je Leon Benko koji je snažnim udarcem s oko 16 metara pogodio desnu stranu gola nemoćnog Domjana.

Na poluvremenu Nedeljanec je napravio dvije, a Varaždin tri izmjene. Kod domaćih u igru su ušli Patrik Mihalić i Dario Levatić, a kod Varaždina u igru su ušli Fran Cerovčec, Luka Mezga i Dejan Šarac. Prvi je u nastavku u 52. minuti zaprijetio Varaždina, pucao je Prce, ali je vratar Domjan loptu izbacio u korner. U 59. minuti domaćin je smanjio na 1:5, a strijelac gola bio je Patrik Mihalić, koji je po desnoj strani ušao u kazneni prostor, izašao pred Zeleniku i po zemlji loptu poslao u mrežu.

U 70. minuti igru je napustio Benko, a ušao je Vinko Petković. U 72. minuti Patrik Mihalić pogodio je vratnicu gola Zelenike, a minutu kasnije umjesto Dominika Bistrovića kod domaćina u igru je ušao Roman Hosni. Minutu kasnije mijenjao je i Toplak koji je izvadio Mehdikhanija, a u igru je ušao Matija Kolarić.

Na 1:6 povisio je Vinko Petković u 77. minuti susreta. Domaćin je do drugog gola stigao u 80. minuti, a strijelac je nakon akcije po desnoj strani Nedeljanca bio Emanuel Škvarić, koji je izašao sam pred Zeleniku i hladnokrvno ga prebacio te zatresao mrežu gostiju za 2:6.

U 83. minuti Matija Kolarić je pogodio desnu vratnicu gola već svladanog Domjana. U 84. minuti nova izmjena kod Nedeljanca, igru je napustio Vladimir Mesec, a ušao je Petar Osredek. U 88. minuti kod domaćina umjesto kapetana Marka Kovačića u igru je ušao matija Kocijan. Konačnih 2:7 postavio je Vinko Petković u 89. minuti nadmetanja.