FOTO Varaždin na startu nove sezone izgubio na svom stadionu u derbiju sjevera od Slaven Belupa, golom u 49. minuti Foto: Krešimir Đurić

FOTO Varaždin na startu nove sezone izgubio na svom stadionu u derbiju sjevera od Slaven Belupa, golom u 49. minuti

| 17.7.2022. u 20:55h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, pobjeda Slaven Belupa 1:0, golom u 49. minuti Matea Kocijana, koji je pogodio mrežu Zelenike udarcem s oko 30 metara.

U 3. minuti sudačke nadoknade skočile su tribine i igrači tražeći igranje rukom gostujućeg igrača u kaznenom prostoru, ali se Bebek nije oglasio.

Igrat će se 4 minute sudačke nadoknade vremena.

U 90. minuti opomenut je Božić.

U 88. minuti nova sjajna obrana Zelenike.

U 87. minuti nove izmjene, Kod Varaždina umjesto Brodića na terenu je Perić, a kod gostiju umjesto Hoxhe i Caimacova u igri su Behram i Žuljević.

U 85. minuti udarac Teklića sa 16 metara, golman gostiju je obranio.

U 82. minuti Hoxha je pucao s 18 metara, od bloka Varaždina lopta oldazi u korner, žuti Eleziju. Nakon kornera Zelenika je na gol liniji zaustavio upućeni udarac.

U 80. minuti prekid utakmice jer se ukazuje pomoć na sredini terena Caimacovu.

U 78. minuti sjajan prodor i udarac Teklića s oko 25 metara, zamalo preko gola.

Utakmici je nazočno 3095 gledatelja.

U 75. minuti Zelenika je obranio još jednu stopostotnu priliku gostiju.

U 71. minuti po dvije izmjene na obje strane. Kod Varaždina igru su napustili Brekalo i Posavec, a ušli su Peco i Urata, dok su kod gostiju teren napustiku Bašić i Crnac, a ušli su Fanimo i Mihalić.

U 69. minuti gužva pred golom gostiju, Brodić je glavom prebacio za Herreru, koji je bio pred golom,. ali nije uspio sačuvati loptu i uputiti udarac,

Nakon primljenog gola Varaždin je počeo igrati. Nema prilika pred golom gostiju,

U 58. minuti Herrera je ubacio loptu s desne strane, ona je u kaznenom prostoru došla na glavu Posavca, koji je pucao ali preslabo za golmana gostiju.

U 52. minuti dvostruka izmjena kod Varaždina umjesto Lusavca u igri je Kolarić, a umjesto Stanića Herrera.

Gol za Slaven Belupo. U 49. minuti novopridošli Mateo Kocijan odlučio se na udarac s oko 30 metara desno iskosa, lopta je Zeleniki prošla kroz ruke i završila u njegovoj desnoj strani gola.

Počelo je drugo poluvrijeme susreta na Gradskom stadionu, tek jedna zamjena i to kod gostiju, umjesto Martinage u igri he Kocijan.

Kraj prvih 45 minuta, igrači na odmor odlaze bez golova, kojih je moglo biti na obje strane, a konkretnije su prilike imali gosti. Tri puta je Zelenika u izglednim situacijama za postizanje pogotka spašavao svoju mrežu i zadržao je netaknutom. Imao je i Varaždin prilike preko Brodića, Postonjskog i Posavca,

Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

U 44. minuti nova velika prilia za goste i nova sjajna obrana Zelenike. Pred golom se nakon dodavanja Kvržića našao Hoxha, koji je pucao iz neposredne blizine, ali se Zelenika raširio i grudima obranio udarac.

U 40. minuti Brodić je s desne strane loptu po zemlji vratio na 16 metara od gola za Posavca, koji je pucao iz prve ali preko gola.

Varaždin u dosadašnjih 40 minuta nije pružio igru kakvu može, izgleda dosta prestrašeno, nedostaje mu vezna linija.

U 38. miuti nakon ubačaja gostiju s lijeve strane u kazneni prostor Varaždia i odbijene lopte, došla je do Caimacova,koji je pucao s oko 18 metara, zamalo pored lijeve vratnice gola Zelenike.

U 31. minuti Caimacov se u kaznenom prostoru oslobodio Pellumbija i s pet metara pucao prema golu, ali je Zelenika sjjajno intervenirao i ponovno spasio svoju mrežu.

U 29. minuti bomba Postonjskog s oko 35 metara pod gredu, golman Sušak skreće u korner.

U 23. minuti Zelenika je obranio udarac Hoxhe iz neposredne blizine, nakon brze akcije gostiju. Varaždinci su mislili da he Hoxha bio u zaleđu, ali se zastavica pomoćnika nije podigla. Velika prilika za glste, srećoim lopta je od Zelenike završiila u korneru.

U 17. minuti Postonjski je izveo slobodan udarac, ubacio pred gol gdje je Brodić pokušao prebaciti loptu glavom prema golu, ali je otišlo preko gola.

U 16. minuti opomenut je Boesec, zbog prekršaja nad Posavcem. Slobodan udarac za Varaždin s lijeve strane, prilika za ubačaja u kazneni prostor.

U 15. minuti opomenut je Martinaga.

U tijeku je 15. minuta, tribina bodri momčad Varaždina, koja za sada nije stvorila opasnost pred golom gostiju,

U 11. minuti prekrša Stanića nad Hoxhom, slobodan udarac za goste s lijeve strane, na rubu kaznenog prostora. Lopta ubačena u kazneni prostor, odlazi bez opasnosti pored gola.

Uvodni dio utakmice pripao je gostima, koji imaju više loptu u nogama. U tijeku je 10. minuta,.

U 6. minuti prekršaj nad Crncem pred kaznenim prostorom Varaždina. Slobodan udarac za goste, kod lopte je bio Kvvržić, Zelenika skreće u korner. Lopta iz kornera završila u rukama Zelenike.

Varaždin je prvi krenuo sa centra, Slaven Belupo radi pritisak na igrače Varaždina u njihovom dijelu terena.

Sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, a pomažu mu Goran Pataki iz Đakova i Luka Pajić iz Rijeke, dok je četvrzi sudac Martin Turčin iz Rijeke. Var sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a njegov asistent Marijan Tomas iz Vladislavaca.

Slaven Belupo je u bijelim dresovima, a počeo je u sastavu: Sušak, Martinaga, Marina, Bašić, Božić, Hoxha, Camaicov, Crnac, Kvržić, Soldo i Bosec.

Varaždin je u plavim dresovima, a susret počeo u sastavu: Zelenika,Brekalo, Pellumbi, Stanić, Karabtić, Brodić, Postonjski, Teklić, Posavec, Lusavec i Elezi. Na klupi su Radošević, Težak,Vugrinec, Peco. Kolarić, Belcar, Mekić, Topić,Urata, Jelenić, Perić, Herrera.

U Varaždinu zbog ozljeda nema Šege, Škaričića, Vuka i Stolnika.

Sredina i lijevi dio zapadne tribine, koja prima 3 800 gledatelja su rasprodani, što govori o interesu navijača za ovaj susret.

U 19 sati i 1 minutu na Gradskom stadionu u Varaždinu počeo je derbi sjevera, susret 1. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, između Varaždina i Slaven Belupa.