U zasluženu sportsku mirovinu otišao je dugogodišnji igrač Kitro Varaždina Jurica Juren Foto: Martin Novosel

FOTO: Unatoč porazu ostvaren cilj, Kitro Varaždin u igri za playoff Superlige

| 29.2.2020. u 21:38h | Objavljeno u Sport

Kitro Varaždin je u današnjem 18. kolu Superlige trebao osvojiti dva seta da ostvari svoj cilj, a to je plasman u Skupinu 2 u kojoj se nalaze ekipe od petog do osmog mjesta u prvenstvu koji će se u drugom dijelu boriti da izbore plasman u polufinale Superlige. Taj cilj su ostvarili makar su izgubili od Splita s 3:2 nakon što su imali vodstvo 2:0.

Ipak, pad u igri je bio očekivan jer su osvajanjem dva seta već ostvari svoj primarni cilj pa je trener Ivica Đolonga odlučio u vatru baciti mlađe igrače zbog čega je došlo do pada u igri nakon što su sigurno osvojili prva dva seta s 25:23 i 25:19. Treći set je pripao splitskoj ekipi u završnici s 25:22, dok je četvrti otišao uvjerljivo na stranu Splićana s 25:14. U petom setu Varaždin je mogao do pobjede, imao je meč loptu kod rezultata 15:14, ali su propustili svoju šansu i Split je stigao do pobjede s tri uzastopna poena.

Domaćin je ipak na kraju proslavio ovaj uspjeh unatoč porazu, a utakmicu je obilježila i posebna svečanost jer se od aktivnog igranja oprostio Jurica Juren.