Ženska hrvatska reprezentacija odigrala je večeras dobar susret protiv favorizirane Švedske Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Švedska na stadionu Varteksa bolja od Hrvatske 2:0

| 19.9.2017. u 20:32h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nakon 1:1 protiv Ukrajine u gostima hrvatska ženska nogometna reprezentacija nastavila je kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo 2019. u Francuskoj večerašnjom utakmicom protiv reprezentacije Švedske, koja je pobijedila rezultatom 2:0. Susret je odigran na stadionu Varteksa, po kišovitom i prohladnom vremenu, pred oko 300 gledatelja.

Od prve minute Šveđanke, koje spadaju među pet najboljih svjetskih reprezentacija, krenule su prema hrvatskom golu, ali gol nisu uspjele postići do kraja prvog poluvremena. Prvu priliku imala je Ivana Rudelić u 9. minuti, kada je pokušala s oko 30 metara lobati vratarku Lindahl, ali nije uspjela u naumu.

Iz prilikama ne previše bogatog prvog dijela treba izdvojiti situaciju u 14. minuti kada je Lina Hurtig s oko 20 metara pokušala pogoditi lijevu stranu gola hrvatske vrste, ali je lopta otišla pored vratnice u gol aut. Na poluvrijeme su hrvatske nogometašice ispraćene pljeskom tristotinjak gledatelja.

U nastavku susreta, u 57. minuti iz slobodnog udarca s 25 metara pucala je Marija Banušić, ali točno po sredini gola, gdje je bila postavljena hrvatska vratarka Doris Bačić.

U 63. minuti Švedska je povela 1:0, a gol je postigla Lina Hurtig. Akcija švedske reprezentacije išla je po desnoj strani, gdje je Jessica Samuelsson pobjegla pratnji hrvatske obrane i poslala po zemlji loptu pred gol domaće vrste. Akciju je pratila Lina Hurtig, koja je postavila nogu i loptu sprovela u mrežu nemoćne vratarke Doris Bačić.

U 80. minuti u sjajnoj prilici za povećanje vodstva našla se Fridolina Rolfo, ali je s desne strane u kaznenom prostoru loptu uputila iznad gola hrvatske vrste. Drugi gol švedska je reprezentacija postigla u drugoj, pretposljednoj minuti sudačke nadoknade vremena, a strijelkinja je bila Kosovare Asslani.

Hrvatska je reprezentacija u večerašnjem susretu pružila dobar otpor favoriziranoj rerezentaciji Švedske, koja je slavila možda i teže od očekivanog. Sljedeću utakmicu Hrvatska će igrati kod Mađarske 19. listopada.

Kvalifikacije za SP, skupina D: Hrvatska - Švedska 0:2 (Hurtig 62., Asslani 90.+2), Mađarska - Danska 1:6

Redoslijed: 1. Danska 3 boda (1 utakmica), 2. Švedska 3 (1), 3. Ukrajina 1 (1), 4. Hrvatska 1 (2), 5. Mađarska 0 (1)

Galerija slika