FOTO Skupština ŽNS-a Varaždin: Jednoglasno donijete sve odluke, stigao i predsjednik Marijan Kustić Foto: Martin Novosel

FOTO Skupština ŽNS-a Varaždin: Jednoglasno donijete sve odluke, stigao i predsjednik Marijan Kustić

| 15.3.2024. u 20:30h | Objavljeno u Sport

Večeras se u Fontani Crnković održala redovna godišnja skupština Županijskog nogometnog saveza Varaždina. Sve odluke i izvješća su usvojena jednoglasno, a predsjednik županijskog saveza Nenad Horvatić je naglasio ulaganja u nogometnu infrastrukturu posljednjih nekoliko godina za što se zahvalio poglavito nacionalnom savezu, HNS-u.

- Protekle tri do četiri godine završili smo s minimalnim ulaganjem u bolju infrastrukturu jer kada smo prepoznali potrebe temeljem lincenciranja, krenuli smo u projekt obnove kućica za rezervne igrače, aluminijske prijenosne golove, navodnjavanje terena, rasvjeta terena, obnova svlačionica, izgradili tri terena s umjetnom travom, nabavom kamera za snimanje utakmica, nabava kolica za označavanje terena te nabava oko 2,5 tisuća lopti. Sve ovo ne bi bilo moguće da nema zajedničke suradnje pune razumijevanja. Prije svega, moram se zahvaliti našoj krovnoj instituciji Hrvatskom nogometnom savezu, predsjedniku Marijanu Kustiću i članovima izvršnog odbora jer nikada ovolikog ulaganja nije bilo od strane nacionalnog saveza prema županijskim nogometnim savezima. Zahvaljujem se i županu koji je dao 50 tisuća eura za projekte, infrastrukturu i županijskog instruktora te imamo zbilja dobru suradnju - istaknuo je Nenad Horvatić.

Naglasio je Horvatić i plaćanje službenih osoba u klubovima preko HNS-a što se radi umjesto klubova, snimanje utakmica što pomaže u boljoj analizi kvalitete suđenja, a na današnjo skupštini su također podijeli svim klubovima defibrilatore, njih 60, koji će biti postavljeni na svakom igralištu, a ovu 90 tisuća eura vrijednu donaciju donijeli su zajednički HNS te općine i gradovi. 

- Želim još reći za kraj da naša brojnost i sustav su naša najveća snaga. Imamo 6,200 registriranih igrača, od čega su 3,400 igrača su mlađi od 18 godina, odigrali smo 3,200 odigranih utakmica u godinu dana, a ono posebno bitno je da u prva tri stupnja natjecanja u županiji, Elitnoj, Prvoj i Drugoj ŽNL igramo s pet mladosnih kategorija što je jedan veliki uspjeh, a to smo uspjeli sačuvati kroz naše nogometne centre - istaknuo je Horvatić.

Riječi hvale imali su također i posebni gosti na skupštini, a to su bili varaždinski župan Anđelko Stričak i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić.

- Lijepo je bilo slušati ove rezultate, lijepo je kada naši mladi pobjeđuju. Dobro je da mladi sudjeluju u natjecanjima jer sport uvijek čini dobro. Varaždinska županija izdvaja oko 280 tisuća eura za sport, a u odnosu na prije 15 godina kada je bilo svega 15 tisuća to je onda povećanje od skoro dvije tisuće posto. Da je to dovoljno, nije, jer kada vidimo podjelu utroška, pola ide prema mladima i djeci, trećina ide prema nogometu, ali ono što je neki cilj kojeg možemo 2027. godine ostvariti, a to je da izvodojimo i preko milijun eura za sport - istaknuo je Stričak.

- Ono što me jako veseli je da je varaždinski nogometni savez jedan od primjera kako se treba raditi i kako se radi. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez vašeg truda i rada u klubovima, a još me veseli dobra suradnja klubova s lokalnim čelnicima jer je teško funkcionirati bez pomoći lokalne vlasti. Mi također rado pomažemo klubovima, a ove godine ćemo također dati određena sredstva. Također se nadam da ćemo krenuti uskoro s izgradnjom nacionalnog nogometnog kampa kojeg je naša reprezentacija svakako zaslužila. Još jednom čestitam predsjedniku na dobrom radu, a vama želim puno uspjeha - istaknuo je Kustić.

Na samoj skupšitini su podijeljena i priznanja pojedinicima za postignuća u protekloj godini pa su tako dodijeljena priznanja Stjepanu Ficku, koji je cijeli svoj nogometni put proveo u NK Lepoglavi još od 1964. godine, a radio je kao trener mladih uzrasnih kategorija u istom klubu te Vjekoslavu Vitezu, aktualnom treneru Poleta (T).

Također su dodijeljeni nogmetni reprezentativni dresovi za igrače Druge gimnazije Varaždin koji su osvojili broncu na srednjoškolskom Svjetskom prvenstvu prošle godine.