Izvlačenje parova za prvo kolo Kupa ŽNS-a Varaždin Foto: Martin Novosel

FOTO: Održana sjednica IO ŽNS-a Varaždin i plenum klubova županijskih liga

| 30.7.2019. u 11:30h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Jučer se u prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina održao Izvršni odbor ŽNS-a Varaždin te plenum klubova svih županijskih liga.

Od glavnih odluka koje su prihvaćene na jučerašnjoj sjednici IO su izlazak NK Vinice iz natjecanja Prve ŽNL, iako će njihovi veterani nastaviti igrati u veteranskoj ligi, a omladinski pogon će se također nastaviti raditi u sklopu nogometnog centra. Od iduće godine, ako se prijave za natjecanje u sezoni 2020./2021., morat će krenuti od najnižeg ranga natjecanje Treće ŽNL.

Odustajanjem Vinice od natjecanja, dogodile su se promjene u Prvoj ŽNL, gdje je umjesto Vinice po plasmanu iz Druge ŽNL upao Beretinec, a u Drugu ŽNL je iz Treće ŽNL je upala ekipa Nove Vesi te će tako i ove sezone Treća ŽNL imati samo devet sudionika umjesto 10.

Također se s dužnosti predsjednika Stručne komisije Županijskoj zbora nogometnih sudaca Varaždinske županije razriješio dosadašnji predsjednik Siniša Premužaj, kao i što se raskinuo dosadašnji sastav komisije i osnovala se nova komisija na čije je mjesto kao predsjednik potvrđen Željko Franić, dok je Premužaj i ostao članom stručne komisije.

ŽNS Varaždin od ove sezone vodi i logistički organizira natjecanje u Četvrtoj nogometnoj ligi skupina Čakovec-Varaždin, gdje je tajnik Ivan Novak izvijestio da se rješava situacija s popunjavanjem lige, nakon što je momčad Pušćina nenadano odustala od natjecanja, a mjesto će popuniti jedan od dva predstavnika Međimurskog nogometnog saveza, Mladost iz Svete Marije i Polet iz Pribislavca.

Osim Četvrte NL skupine Čakovec-Varaždin, također su preuzeli vođenje Treće HNL Sjever. Utvrđeno je da će se liga održati u umanjenom sastavu od predviđenih 14 klubova te će se sveukupno natjecati 12 klubova, među kojima su Bjelovar, Graničar, Mladost, Papuk, Polet, Podravac, Radnik, Rudar, Tehničar, Virovitica te domaći predstavnici Podravina iz Ludbrega i Varteks iz Varaždina koji će svoje utakmice ove sezone opet igrati na stadionu Slobode. U prvom kolu lige, koja kreće , Podravina igra kod Radnika iz Križevaca, dok će Varteks gostovati kod Graničara.

Usklađeni su cjenici roba i usluga, Osim toga su prihvaćeni sastavi liga, Prve ŽNL, Druge ŽNL, Treće ŽNL i Treće ŽNL Ludbreg. Sve odluke na IO su prihvaćene jednoglasno. Sva izvješća s IO su pročitana na plenumu klubova svih županijskih klubova te su također prihvaćene te odluke jednoglasno.

Na plenumu klubova su utvrđeni parovi prvog kola svih liga, kao što je i održan ždrijeb prvog kola Kupa ŽNS-a Varaždina te su dodijeljene kamere za snimanje utakmica u Prvoj ŽNL novim sudionicima lige.