FOTO Novi Marof uvjerljiv protiv Mladosti, Obreš slavio u derbiju protiv Mladosti (M) Foto: Martin Novosel

FOTO Novi Marof uvjerljiv protiv Mladosti, Obreš slavio u derbiju protiv Mladosti (M)

| 20.11.2021. u 16:39h | Objavljeno u Sport

U današnja tri susreta posljednjeg 13. kola ove jeseni Prve ŽNL, Obreš je napravio uslugu Poletu (T) svladavši Mladost (M) s minimalnih 1:0 i olakšao posao Poletu (T) sutra kojemu je dovoljan i bod da osigura jesensku titulu. Jedini gol susreta zabio je Nikola Šobak u 55. minuti utakmice iz kaznenog udarca. Mladost (M) je završila susret s igračem manje jer je u tri minute, 28. i 31., napravio dva preoštra prekršaja zbog kojih je dobio dva žuta kartona.

Novi Marof može biti zadovoljan svojom visokom 6:1 pobjedom na domaćem terenu protiv Mladosti (S) čime su se na jedan dan izjednačili bodovno s vodećim Poletom (T). Nedim Halilović je prvi zabio gol na susretu za 1:0 u 14., na 2:0 je povisio Tomislav Harmicar u 16., u 47. minuti Novi Marof je vodio već s 3:0 pogotkom Lukasa Stojaka, golovi za 4:0 i 5:0 su bili djelo Matije Lučića u 53. (KU) i 61. minuti, na 5:1 je smanjio David Ananias de Oliveira u 72., dok je konačnih 6:1 postavio Valentino Bečeheli u 78. minuti susreta. Novi Marof je zbog grubog prekršaja laktom Karla Pečnik u 80. minuti zbog kojeg je protivničkom igraču pukla arkada dobio izravni crveni karton.

U jedinom preostalom susretu dana, Plitvica (S) je s 2:0 svladala Beretinec. Golove za Plitvicu (S) su postigli Ivan Međimorec u 38. minuti iz kaznenog udarca i Vlatko Kojić u 88. minuti.

U sutrašnjim susretima, Polet (T) ima šansu osigurati naslov jesenskog prvaka na gostovanju kod Drave-Ajaxa, u Varaždinu se na stadionu Slobode igra gradski derbi između Slobode i Mladosti, Čevo će biti domaćin Poletu (C), dok će Zadrugar kod kuće dočekati Slobodu (T).

Sve utakmice će biti na rasporedu u 13:30 sati.