Momčad Varaždina pretrpjela je večeras prvi poraz ove sezone Foto: FAS

FOTO: Nogometaši Varaždina na svom terenu izgubili od Sesveta 2:0

| 3.9.2017. u 21:36h | Objavljeno u Sport

U utakmici 4. kola Druge HNL momčad Sesveta pobijedila je večeras na stadionu Varteksa, pred oko 2 tisuće gledatelja, sastav Varaždina rezultatom 2:0 i tako momčadi trenera Zorana Kastela nanijela prvi ovosezonski poraz. Strijeci za goste bili su Ivan Mamut u 39. i Marijo Dučkić u 42. minuti nadmetanja.

Najavio je uoči susreta trener Varaždinaca da se Sesvete neće, kao Kustošija, doči braniti u Varaždin i bio je u pravu. Gosti su u prvom dijelu bili opasnija momčad, dok je Varaždin prezentirao igru za zaborav, a to su iskoristili gosti i kaznili domačina s dva gola, koja su odlučila susret.

U 15. minuti u prilici su bili igrači Sesveta, točnije Josip Slišković, koji je izašao sam pred vratara Nevistića, uspio ga i prebaciti, ali je u posljednji trenutak loptu u korner glavom izbacio Bamidele. Uzvratio je Varaždin u 17. minuti udarcem Golubara s oko 18 metara na povratnu loptu Drožđeka, ali u tom udarcu nije bilo preciznosti.

U 21. minuti ponovno je nakon kormera i odbijene lopte u velikoj prilici bio Josip Slišković, koji je s oko 12 metara, potpuno neometan, poslao loptu pored lijeve vratnice gola Nevistića. U 24. minuti ponovno gužva pred golom Varaždinaca, gdje je opet Bamidele očistio loptu ispred jednog gostujućeg igrača, kojemu je lopta došla ubačena od Toni Kolege.

U 31. minuti oduzetu loptu na polovici Varaždina Mateo Topić mogao je i bolje iskoristiti, odlučio se na udarac prema golu po zemlji s dvadesetak metara, što je bio lak plijen za Nevistića. U 32. minuti Glavica je pucao s desetak metara desno iskosa, no lopta je završila iznad grede.

Bolju igru u prvom dijelu gosti su materijalizirali u 39. minuti, kada je akciju po lijevoj strani završio Ivan Mamut, koji se pred golom Nevistića oslobodio čuvara, koji mu je bio na leđima i snažnim udarcem lijevom nogom loptu poslao pod gredu Nevistića.

U 42. minuti novi hladan tuš za domaće navijače kada je kapetan Sesveta Marijo Dučkić s oko 16 metara lijevo iskosa preciznim udarcem pogodio lijevi gornji kut gola nemoćnog vratara Varaždina. U 44. minuti mogao je kapetan gostiju sa 16 metara zapečatiti sudbinu domačina, ali je njegova lopta po zemlji otišla pored lijeve vratnice gola Nevistića.

Trener Varaždina Zoran Kastel odlučio se u poluvremenu u svlačionici ostaviti Hranilovića i Glavicu, a na teren su ušli Kolarić i Sačer, nakon čega je živnula igra domačina. U 48. minuti viđen je snažan udarac Kolarića s oko 20 metara nakon odbijene lopte iz kornera, no lopta je na putu do gola dirala nekog igrača iz Sesveta i otišla u korner.

U 50. minuti Golubar je bio u dobroj akciji po desnoj strani, ali samo korner za domaćina. U 56. minuti Golubar je u kaznenom prostoru loše zahvatio ubačaj Samboleca s desne strane i dobra prilika za Varaždin je propala. U 57. minuti Šimek s oko 20 metara po sredini šalje loptu preko gola.

U 60. minuti udarcem glavom s oko 10 metara pokušao je Erić, ali je vratar Ivan Filipović bio na mjestu, baš kao i u 61. minuti, kada je udarac s dvadesetak metara uputio Drožđek.U 72. minuti brza akcija Sesveta koju je završio Toni Kolega snažnim udarcem, koji je zamalo bio neprecizan.

U 77. minuti nakon ubačaja s lijeve strane u kaznenom prostoru Varaždina glavom je zamalo neprecizan bio Ivan Mamut.U 82. minuta dobra akcija Varaždina po desnoj strani Sačer je probio stranu i ubacio pred gol Sesveta, gdje je Erić loptu po zemlji poslao pored lijeve vratnice gola gostiju.

Galerija slika