Laureati s večerašnje svečanosti koja je održana u amfiteatru Srednje škole u Ivancu Foto: Dražen Novosel

FOTO: Nagrađeni najbolji u ivanečkom sportu za 2019. godinu

| 7.2.2020. u 20:30h | Objavljeno u Sport

Najbolja sportašica grada Ivanca za 2019. godinu je Petra Brlečić, karatistica, osvajačica mnogobrojnih medalja na međunarodnim natjecanjima i regionalnim prvenstvima, dok je najbolji sportaš nogometaš Dalibor Solina, kapetan NK Mladost Margečan, najbolji strijelac kluba i drugoplasirani strijelac Prve ŽNL Varaždin, a ekipa je zauzela treće mjesto na prvenstvenoj tablici što je njezin najveći uspjeh.

Najbolja ženska ekipa je seniorska ekipa ŠRD Ivanec koja je osvojila naslov prvakinja Hrvatske u lovu ribe na plovak, dok je najboljom muškom ekipom proglašena seniorska momčad NK Ivančice koja je izborila viši rang natjecanja, 4. nogometnu ligu Čakovec –Varaždin, a nakon jesenskog dijela prvenstva zauzela je drugo mjesto.

Nagradu za životno djelo primio je Boris Gotal, dugogodišnji sportski djelatnik RK Ivančica i Zajednice sportskih udruga grada Ivanca. Priznanja najboljima u ivanečkom sportu uručena su na večerašnjoj svečanosti koju je Zajednica sportskih udruga grada Ivanca održala u amfiteatru Srednje škole u Ivancu.

Odluke o najboljima u sportu grada Ivanca za 2019. godinu donijeli su članovi Skupština Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca, na sjednici koja je održana krajem prošle godine, a kojoj je bilo nazočno 18 od ukupno 27 članova skupštine.

Najbolja mlada sportašica je Nika Džida, članica Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec, koja igra na poziciji dizačice i najbolja je dizačica u prvoj i drugoj ekipi ŽOK Ivanec, te je članica druge ženske ekipe koja je osvojila naslov prvakinja 3.HOL Sjever i članica je prve ekipe koja je osvojila naslov jesenskih prvakinja 2.HOL Sjever.

Najbolji mladi sportaš je Dorian Stančić, član RK Ivančica, koji je proglašen za najboljeg vratara na mnogobrojnim međunarodnim turnirima i član je hrvatske mlade reprezentacije.

Najboljom mladom ženskom ekipom proglašena ekipa mini-odbojke ŽOK Ivanec, godište 2008. koja je uz osvojene nalove prvakinja u ligi, zauzela 3. mjesto u Regiji i treće mjesto i brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske u Rovinju, dok je najbolja muška ekipa momčad RK Ivančica, godište 2008. –član 1.HRL Sjever, dječaci „B“ s osvojenim naslov prvaka lige te je u razigravanju u konkurenciji 24 ekipe na prvenstvu Hrvatske zauzela 6. mjesto.

Najboljim perspektivnim mladim sportašima za 2019. godinu proglašeni su Luka Herceg-Žutki, RK Ivančica; Vito Borovečki-TK Ivančica, David Vizjak –NK Mladost Margečan, Iva Jakopec- DŠR Lančić Knapić, Petra Krog-ŽOK Ivanec, Filip Rogina –HPD Ivančica, Martin Sanković- Košarkaški klub Ivančica, David Varga –NK Ivančica, Filip Jamnić- ŠRD Ivanec, Helena Golub –SŽRK Ivanec, Luka Petak-Karate klub Ivanec i David Vizjak – Tae –kwon –do Hwarang Ivanec.

Zlatne plakete su dobili Tomislav Friščić –ŠRD Ivanec, Zvonko Habek-DŠR Lančić Knapić,Dubravko Pejnović-HPD Ivančica, Mirko Vuk-Kuglački klub Ivančica i Branko Kušter- DŠR Salinovec. Godišnje su nagradu primili Stjepan Banek –DŠR Lančić Knapić, Tomica Matučec-DŠR Salinovec i Hrvoje Žimbrek –RK Ivančica.

Dobitnici posebne nagrade su Krešimir Krog- RK Ivančica,Vladimir Grudenić- ŽOK Ivanec i Davor Dubovečak- Karate klub Ivanec, a diplome su primili Ivica Dugi –ŽOK Ivanec, Krešimir Friščić-HPD Ivančica, Danijel Kozulić- NK Mladost Margečan, Anita Šavorić- Karate klub Ivanec, Anđelko Herceg –Žutki-RK Ivančica i Josipa Polančec-Štimac –ŽOK Ivanec.