FOTO: Na motokrosu u Breznici slavilo sedmero Hrvata i jedan Slovenac Foto: Dražen Novosel

FOTO: Na motokrosu u Breznici slavilo sedmero Hrvata i jedan Slovenac

| 4.10.2016. u 09:48h | Objavljeno u Sport

Unatoč lošem i kišovitom vremenu na motocross stazi u Breznici vožena je prva pozivna međunarodna motocross utrka, ujedno prva takva utrka u povijesti Varaždinske županije. Iako je organizator očekivao gotovo dvostruko više sudionika, zbog lošega vremena utrci se odazvao 41 vozač.

Organizator Motocross udruga Breznica zahvaljujući trudu u organizacije ove utrke stekla je pravo biti domaćin utrci koja će se bodovati za motocross prvenstvo Hrvatskog Zagorja 2017. godine.

- Utrka je prošla super - napominje glavni organizator Dejan Opet i ističe kako su vozači bili zadovoljni u svih 8 kategorija, unatoč tome što se radi kiše vozila samo jedna umjesto predviđene dvije utrke.  

- Uz domaće bilo je i vozača iz susjednih Slovenije i Bosne i Hercegovine, a nastupio je i bivši europski i višestruki prvak Hrvatske te Alpe Adria motocross natjecanja, ujedno najtrofejniji vozač hrvatskoga  motokrosa  - legendarni Nenad Šipek iz Zaboka, koji je već  duže vrijeme u moto mirovini - napominje Opet i dodaje kako je Šipek  ugodno iznenadio osvojivši odlično treće mjesto u najjačoj klasi MX Open.

Pobijednik u ovoj klasi bio je Matej Jaroš, aktivni natjecatelj prvenstva Hrvatske. U klasi MX 2 prvi je bio Filip Vragotuk, u amaterskoj konkurenciji MX 2 slavio je Franjo Hrdalo, dok je u klasi MX Open pobjeda pripala Slovencu Gregoru Umeku.

U veteranskoj je klasi iznad 40 godina starosti najbrži bio Dominic Tešić, u najmanjoj klasi Mopedcross slavio je Karlo Trčak, u klasi MX 65 prvi je bio Dino Lončar, a u MX 85 - klasi u kojoj se vozači "kale" za profiesionalne utrke pobijedio je Kristijan Jakopec.

Galerija slika