Nikola Vlašić bio je večeras strijelac dva gola u pobjedi nad Češkom Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Mladi Vatreni na stadionu Varteksa deklasirali reprezentaciju Češke

| 9.10.2017. u 19:51h | Objavljeno u Sport

Pred oko 1 700 gledatelja mlada reprezentacija Hrvatske pobijedila je u kvalifikacijskom susretu za odlazak na Europsko prvenstvo 2019. u Italiji i San Marinu, reprezentaciju Češke rezultatom 5:1, poluvrijeme 2:0. Bila je to potpuno druga igra mlade hrvatske vrste, u odnosu na igru koju je prezentirala u četvrtak, kada su na ovom istom stadionu ugostili Bjelorusiju i pobijedili je 2:1, golovima u sudačkoj nadoknadi vremena.

Na susretu, koju je pratilo i četrdesetak skauta poznatih europskih klubova, u 9. minuti Hrvatska je povela 1:0. Iz slobodnog udarca s oko 20 metara lijevo iskosa prema golu gostiju loptu je uputio Brekalo, češki vratar Stanek kratko je odbio loptu desno od sebe u kaznenom prostoru, gdje je prvi do lopte došao Fran Karačić i iz neposredne blizine zatresao mrežu Češke.

U 20. minuti gostujući napadač Vaclav Čery pucao je sa 16 metara snažno pored desne vratice, a u 26. minuti isti je igrač ispobao udarac s oko 30 metara iz slobodnog udarca, snažno u desni kut, ali je vratar Posavec obranio njegovu loptu.

U 36. minuti Nikola Vlašić povisio je rezultat na 2:0. Nakon akcije hrvatske reprezentacije po lijevoj strani, Vlašić je primio loptu u kaznenom prostoru i s oko 13 metara lijevo iskosa preciznim i snažnim udarcem pogodio lijevu stranu gola nemoćnog Staneka. U 47. minuti novi gol za mlade Vatrene. Moro je uzeo loptu Češkoj vrsti na sredini terena, odigrao pred šeesnaestercom za Brekala, koji se oslobodio lratnje i pogodio mrežu češkog vratara.

U 52. minuti brza kontra Hrvatske, Jakoliš se po desnoj strani sjurio u kazneni prostor, pucao po zemlji, ali je lopta otišla izvan granica igrališta, zamalo pored desne vratnice gola gostiju. U 53. minuti s oko 17 metara pucao je u desnu stranu gola Češke Nikola Vlašić, ali je vratar Stanek uspio obraniti njegov udarac.

U 57. minuti sjajan udarac sa 17 metara Daniela Trubača u desni donji kut gola Hrvatske ali i još bolja intervencija vratara Posavca, koji je loptu skrenuo u korer. U 58. minuti s oko 10 metara nogomet je prema golu gostiju iz voleja pucao Vlašić, a lopta je završila iznad grede. NA 4:0 povisio je Moro u 62. minuti, kada je pobjegao obrani češke vrste i izašao sam pred vratara kojeg je bez poteškoča svladao za novo veselje s tribuna.

U 70. minuti gosti su smanjili na 4:1, a strijelac gola bio je Ondrej Mihalik, koji je izbjegao zaleđe i našao se sam pred golom Posavca. Na 5:1 svojim drugim golom na utakmici u 80. minuti povisio je nakon duplog pasa sa Morom, Nikola Vlašić, koji je po sredini ušao u kazneji prostor gostiju i loptu poslao u mrežu nemoćnog Staneka.