FOTO Memorijal: Drvodjelcu naslov četvrti puta u nizu na tradicionalnom malonogometnom turniru

VV | 24.8.2021. u 09:04h | Objavljeno u Sport

U organizaciji UDVDR-a Ogranka Ivanec, HVIDRA-e Ivanec i Udruge Branitelji Hrvatske iz Lepoglave u subotu je, 21. kolovoza, na igralištu i kod društvenog doma u Jerovcu Donjem održan 16. memorijalni turnir u čast poginulih vukovarskih branitelja Stjepana Vusića, Josipa Kapustića i Tome Jambora.

Stjepan Vusić iz Jerovca poginuo je 18. studenog 1991. u Borovu Naselju prilikom pokušaja proboja iz opkoljenog Vukovara, a Tomo Jambor i Josip Kapustić iz Žarovnice, zajedno s više od 200 branitelja Vukovara, medicinskog osoblja, novinara, civila i drugih, ubijeni su dva dana kasnije od strane srpskih agresora na zloglasnoj Ovčari.

Vusić, Jambor i Kapustić bili su pripadnici Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždin koja je herojski sudjelovala u obrani Vukovara od 11. rujna do 20. studenog 1991. godine.

Uz rodbinu poginulih te predstavnike braniteljskih udruga, memorijalu su se odazvali i predstavnici pokrovitelja – izaslanik ministra hrvatskih branitelja Darko Nekić (državni tajnik u Ministarstvu branitelja), gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Gradovi Ivanec i Lepoglava održavanje ovoga turnira novčano pomažu od samoga početka njegova održavanja.

U ime Organizacijskog odbora okupljene je, a posebno rodbinu poginulih, pozdravio Dražen Krtanjek te zahvalio predstavnicima institucija na pomoći i na pokroviteljstvu, a organizatorima na održavanju ovog memorijalnog turnira.

Zamjenik načelnika PU varaždinske Dalibor Božić istaknuo je da su hrabrost i žrtva poginulih policajaca neizmjerni, jednako tako kao i svih onih koji su na bojišnicama širom Hrvatske branili domovinu.

U ime Varaždinske županije organizatorima je čestitke na organizaciji memorijala uputio izaslanik župana Josip Krtanjek te poručio da će se na ovakav način i ubuduće održavati sjećanje na poginule branitelje ovoga kraja.

Pozdravljajući sve nazočne u ime ministra Tome Medveda, skupu se obratio i državni tajnik u resornom ministarstvu Darko Nekić:

-Došli smo odati počast ljudima ovoga kraja, koji su 1991. otišli braniti Hrvatsku daleko od svoga doma. Ovakvim događanjima čuvamo sjećanje na njih, ali i na sve druge koji su dali neizmjeran doprinos u obrani suvereniteta Republike Hrvatske – naglasio je Nekić.

Skupu se obratio i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić; pozdravljajući posebno rodbinu poginulih, poručio je da će susjedni grad i dalje na jednak način davati svoj obol u obilježavanju sjećanja na vukovarske branitelje.

Šesnaesti memorijal otvorio je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić:

-Ono što veseli jest to da svake godine na ovim memorijalnim turnirima viđamo nova lica. Igraju, natječu se i druže nove generacije, koje 1991. još niti nisu bile rođene, a kojima je žrtva poginulih branitelja omogućila bezbrižno odrastanje u slobodnoj domovini. I baš zato su ovakve manifestacije vrijedne jer su usmjerene osnovnom cilju: Da se ne zaboravi! – kazao je ivanečki gradonačelnik te najavio da je i buduća potpora ovom memorijalu neupitna i istaknuo da je dogradnjom i uređenjem novog društvenog doma Grad omogućio da se ovakva i druga druženja građana održavaju u funkcionalnim uvjetima.

Memorijalu u Jerovcu Donjem pridružili su se i saborski zastupnik Siniša Jenkač, državni tajnik u MORH-u general Zdravko Jakop, zamjenik gradonačelnika Ivanca Marko Friščić, predstavnici PP Ivanec i Granične policije, pojedini vijećnici Gradskog vijeća Ivanec i dr.

U sportskom dijelu utakmice su igrali mlađi dobni uzrasti NK Ivančice, dok je na seniorskom dijelu turnira igralo pet ekipa. Pobjednik turnira je četvrti puta zaredom Drvodjelac, drugo mjesto osvojio je Jerovec, treće Žarovnica, četvrto Bedenec, a peto ekipa MUP-a. Najbolji strijelac turnira je Krunoslav Pečevski, a najgolman Dejan Rogina. Najboljim ekipama i pojedincima uručeni su pehari, spomen diplome i statue.