Velik broj natjecatelja se odazvao na ovogodišnje izdanje utrke Foto: Martin Novosel

FOTO: Lazlo Gregor opet osvojio Novogodišnju utrku, Valentina Belović najbolja Varaždinka

| 1.1.2016. u 02:05h | Objavljeno u Sport

Točno u ponoć održana je 38. po redu Novogodišnja utrka koju redovito organizira varaždinski Atletski klub Sloboda u suorganizaciji sa Zajednicom športskih udruga grada Varaždina i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

U muškoj konkurenciji su sva prva tri mjesta pripala natjecateljima iz Mađarske, a titula najboljeg pripala je još jednom Lazlu Gregoru s vremenom 20 minuta i 21 sekundu koji je slavio naslov pobjednika i prošle godine. Drugo mjesto pripalo je Tamasu Nagyu koji zaostao svega tri sekunde za pobjednikom, dok se na treće mjesto smjestio Adam Halasz. Najbolji hrvatski predstavnik na utrci je bio Tomislav Kukec iz AK Koprivnice koji je osvojio četvrto mjesto.

U ženskoj konkurenciji su prva dva mjesta također osvojile predstavnice iz Mađarske. Prvo mjesto je pripalo Ziti Kacser s vremenom 22 minute i 43 sekunde, drugo mjesto pripalo je Tundi Szabo koja je prošle godine također osvojila drugo mjesto, a treća pozicija je pripala varaždinskoj trkačici iz AK Sloboda i prošlogodišnjoj pobjednici 37. Novogodišnje utrke, Valentini Belović, koja je ujedno ostvarila i najbolji rezultat od varaždinskih predstavnika u ukupnom poretku osvojivši 11. mjesto.