FOTO IVANEC Dodijeljene novčane nagrade sportašima, klubovima i DŠR-ovima koji su svojim uspjesima obilježili 2023.

Varaždinske vijesti | 12.1.2024. u 11:57h | Objavljeno u Sport

Gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić sa svojim je zamjenikom Markom Friščićem jučer u Kinodvorani Ivanec priredio svečani prijam za sportaše, sportske klubove, rekreativce i DSR-ove koji su svojim uspjesima i radom na poseban način obilježili 2023. godinu te ime svojih klubova i našega grada pronijeli širom svijeta, Europe i Hrvatske.

Prijemom, koji je priređen treću godinu za redom, gradsko vodstvo poručilo je da s pažnjom prati rad i postignuća sportaša i rekreativaca, jer oni su takvi da naprosto moraju ostati primijećeni, zabilježeni i valorizirani, kao dobar primjer i uzor svim ostalim članovima velike ivanečke sportske obitelji.

Na početku svečanoga prijema svima okupljenima obratio se zamjenik gradonačelnika M. Friščić te, uz laureate i predstavnike sportskih klubova i DŠR-ova, pozdravio gradonačelnika Batinića kao organizatora i domaćina svečanosti, gradske vijećnike na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća Zdenkom Đurasom te predsjednika i tajnika ZSUGI Josipa Šimuneka i Borisa Gotala.

Tko su laureati za 2023.?

Ističući da su ovogodišnji laureati „cream de la creame“ sportskog života grada Ivanca, u nastavku je predstavio sve dobitnike nagrada. To su:

- Nikola Jelić, međunarodni futsal sudac, koji je treći put proglašen najboljim futsal sucem na svijetu, ovoga puta za 2022. godinu;
- Branko Matijević iz ŠRD Ivanec, osvajač srebrne medalje na Svjetskom ribolovnom prvenstvu za veterane održanom lani u Francuskoj te ujedno, član reprezentacije veterana koja je osvojila svjetsku broncu
- Borna Marušić, član mlade reprezentacije Hrvatske, koja je na Mediteranskim igrama u Tunisu 2023. osvojila zlato
- ivanečke plesačice, članice Plesnog kluba Takt Varaždin – Marta Majcen, Iva Friščić i Linda Šoštarek, višestruke državne prvakinje u različitim plesnim kategorijama te sudionice svjetskog plesnog natjecanja u Španjolskoj i međunarodnih natjecanja u zemlji i Europi
- članovi Šahovskog kluba Ivanec, braća Jakov i Laura Friščić, iz nadarene šahovske obitelji Friščić, u kojoj čak četvero braće pali i žari šahovskim terenima u zemlji i inozemstvu
- Udruga za šport i rekreaciju Stažnjevec, koja je u 2023.osvojila zlatnu medalju na državnom festivalu sportske rekreacije na selu, titulu pobjednika Seoskih igara u Salinovcu te organizirala jubilarne 15. stažnjevečke susrete
- Ženski odbojkaški klub Ivanec, kojemu će 2023. ostati zabilježena u klupskim analima kao jedna od dosad najuspješnijih natjecateljskih godina
- Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica, koje je lani obilježilo punih 125 godina rada i organiziralo najdugovječniju planinarsku manifestaciju - 40. akciju Kretanje-zdravlje
- Plesni klub Ivančica Ivanec, koji je tijekom 2023. ime našega grada pronio sudjelovanjem na domaćim i internacionalnom plesnim natjecanjima i festivalima širom Hrvatske
- Planinarski klub Ivanec, koji je od strane HPS-a u konkurenciji više od 300 planinarskih udruga u Hrvatskoj proglašen najboljim udrugom u radu s mladima za 2022. god.
- Karate klub Ivanec, kome će prošla sezona ostati upamćena po osvojenih rekordnih pet medalja na prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste u katama i u borbama

Friščić je svima njima uputio čestitke na izvanserijskim rezultatima postignutim na sportskim i rekreacijskim terenima širom Hrvatske i svijeta.

Čestitke

U nastavku je na velikom kino platnu projiciran i video s mnoštvom fotografija laureata, u kome su za svakog od njih prikazani pojedini upečatljivi momenti sa suđenja, natjecanja i postignutih uspjeha.

Okupljenima se potom obratio i predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras. Ističući dugu tradiciju ivanečkoga sporta, njegove rezultate i važnost bavljenja sportom, zahvalio je svim sportašima i rekreativcima na rezultatima koje postižu.

-Ivanečki sport postignuće je koje treba čuvati, paziti i dalje u njega ulagati. Kad je o Gradskom vijeću riječ, sport je segment po pitanju kojeg nema politike, već postoji jedinstvo oko daljnjih ulaganja u njegov budući razvoj – istaknuo je Đuras te zahvalio svima koji su podrška sportašima i rekreativcima.

Batinić: Ponosni smo!

Skupu se obratio i organizator svečanosti, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić:

-Sama činjenica da na području grada Ivanca, koji ima nešto manje od 14.000 stanovnika, imamo više od 1.000 registriranih sportaša i nekoliko tisuća rekreativaca, čini nas ponosnima. Kad pogledate ostvarene rezultate ivanečkih sportaša na svjetskoj, europskoj i državnoj razini i broj osvojenih medalja, onda je Ivanec, kao mali grad, u samom vrhu Hrvatske, jer takve rezultate nemaju ni puno veći gradovi od Ivanca – naglasio je Batinić.

-I to je razlog zbog kojeg ćemo i dalje ulagati u sport i sportsku infrastrukturu. Čestitam vama, vašim trenerima i voditeljima, a pogotovo roditeljima na podršci koju vam daju, na strpljenju i novcu koji izdvajaju. Uvjeren sam da ćemo slične rezultate imati i dogodine, a Grad će vam i dalje biti podrška – zaključio je Batinić te svima poželio uspješnu sportsku 2024. godinu.

Jelić: Sve nas pokreće zajednički san

U nastavku su svim spomenutim laureatima uručene prigodne novčane nagrade, a nakon toga je, u ime svih nagrađenih, zahvalu Gradu uputio najbolji svjetski futsal sudac Nikola Jelić:

-Ovamo su nas doveli različiti uspjesi, ali ono što nam je svima zajedničko jest san od kojeg sve kreće, kao i naša zajednica i kraj u kome smo ponikli. Upravo zato što imamo vašu podršku, postali smo dio perjanice koja krasi naš kraj i kojom se, uz sve ostale rezultate, možete ponositi. Ovaj mali krug velikih ljudi spreman je i dalje rasti. Jer upravo ovakve stvari nas osvješćuju i pokazuju dokle smo došli i koliko daleko još želimo stići. No, jedno je sigurno: Kamo god nas snovi budu vodili, srce pripada tamo gdje najjače kuca – u svojemu gradu! – poručio je Jelić, uz buran pljesak publike.

Nakon završetka svečanosti i mnoštva fotografija, svi okupljeni nastavili su druženje u neformalnom tonu u holu Kina Ivanec, uz razgovor i domjenak.

Galerija slika