FOTO Hrvatska školska nogometna reprezentacija osvojila peto mjesto na ISF Svjetskom prvenstvu u Kini

| 26.5.2024. u 08:28h | Objavljeno u Sport

Hrvatska školska nogometna reprezentacija je u današnjem susretu za peto mjesto na ISF Svjetskom prvenstvu u kineskom gradu Dalianu pobijedila Tursku 5:0, Po dva gola postigli su Lesjak i Ravlić, a jednog je pridodao Domjanić.

- Ovo je sjajan uspjeh. Igrači su nakon poraza u 1/4 finalu protiv Kine pokazali karakter i veliko srce. Odigrali smo za 5. mjesto dvije odlične utakmice protiv Kine 3 i Turske koju su činili juniori Trabzonspora, te smo zasluženo osvojili 5. mjesto na svijetu. Naravno ostaje velika žal za onom utakmicom u 1/4 finalu protiv Kine 2, jer smo dojma da nam je medalja iskliznula iz ruke zbog jednog lošeg dana na kojoj je njihov vratar bio igrač utakmice. Ovo je bila jedna dobra škola za naše dečke i sjajan uspjeh jedne talentirane generacije igrača koji su stasali u školi nogometa NK Varaždin. Svi na turniru nam čestitaju i daju komplimente da smo ekipa koja igra najbolji nogomet - izvijestio je iz Kine voditelj ekipe Dario Kos, profesor TZK-a na varaždinsko Drugoj gimnaziji.

- Od igrača koji su postigli ovaj uspjeh ne bi nikoga posebno izdvajali jer smo svi bili kao obitelj i uzorni u svojem ponašanju. Igrači poput Lesjaka, Domjanića i Ravlića koji je postigao 7 golova na natjecanju su budućnost varaždinskog nogometa. Veliko hvala i trenerima Mumleku,Labašu i Kranjecu koji su odlično vodili i motivirali momčad. Odabir igrača bio je pun pogodak. Danas idemo svi zajedno na utakmicu Finala koju igraju Kina - Uganda a u Hrvatsku se vraćamo u srijedu rano u jutro. - naglasio je Kos.

Dres hrvatske školske nogometne reprezentacije nosili su: Benjamin Kovačić, Sven Divjak, Vito Herceg, Dani Pintarić, Sven Lesjak, Lukas Mikolaj, Teo Novak, Adam Lušić, Nikola Ravlić, Niko Kranjec, Roko Domjanić, Adriano Bujan, Denis Čavlec, Martin Korpar Japek, Anastas Arnaudovksi, Borna Sabolčec, Mate Tkalčec, Slavko Stolnik
Voditelj: Dario Kos
Glavni trener: Miljenko Mumlek,
Pomoćni trener: Goran Labaš
Kondicijski trener: Igor Kranjec
Fizioterapeut: Luka Borak
Na putovanju su ih pratili predsjednik HŠSS Zlatko Kraljević, tajnik HŠSS Ivan Dujić i koordinator za međunarodne projekte Tomislav Paripović

Galerija slika