FOTO Hrvatska pobjedila Latviju, Marija Dugi zabila 15 poena Foto: Martin Novosel

FOTO Hrvatska pobjedila Latviju, Marija Dugi zabila 15 poena

| 23.4.2022. u 10:01h | Objavljeno u Sport

Na kvalifikacijskom turniru ženske U17 reprezentacije za plasman na Europsko prvenstvo koji se igra u Areni Varaždin od 22. do 24. travnja, Hrvatska je jučer igrala prvi susret protiv Latvije i ostvarila 3:1 pobjedu.

Uatkmica je izgledala kao da će glatko ići na stranu Hrvatske, ali odbojkašice Latvije se nisu predavale te su odvele susret u četiri seta. Prvi i treći set je Hrvatska osvojila s uvjerljivih 25:17 i 25:11, ali Latvijke su borbenom igrom osvojile drugi set sa 25:22, a mogla se igrati i drama petog seta jer je četvrti set hrvatska reprezentacija osvojila s 29:27.

Za hrvatsku reprezentaciju je igrala i domaća igračica Kitro Varaždina, Marija Dugi, koja je bila druga najbolja strijelkinja u jučerašnjom susretu kojeg je startala u početnoj postavi. Zabila je 15 poena, dok je najbolja na susretu bila njega suigračica Lana Sesar s 29 poena. Marija Dugi je ujedno bila među najboljim igračicama na servisu zabivši čak četiri aseva tijekom susreta.

Danas Hrvatska igra drugi susret protiv Estonije koji se igra u 18:30 sati, a sutra u nedjelju također u 18.30 sati igraju protiv Rumunjske.