FOTO BK Thor u Trnovcu bio domaćin prvom kolu Hrvatske boksačke lige Foto: Martin Novosel

FOTO BK Thor u Trnovcu bio domaćin prvom kolu Hrvatske boksačke lige

vv | 26.9.2023. u 09:32h | Objavljeno u Sport

U subotu, 23. rujna, održano je 1. kolo Prve Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi uz međunarodni turnir ‘Trnovec Open’ u organizaciji BK Thor Bartolovec u sportskoj dvorani Osnovne škole Trnovec – prvo boksačko natjecanje ikad u najmanjem mjestu u Hrvatskoj s registriranim boksačkim klubom.

Održano je ukupno gotovo 50 mečeva u svim dobnim skupinama, u trajanju od osam i pol sati, uz nekoliko javnih sparinga u kojima su sudjelovali gosti iz Austrije, Slovenije i BiH.

- Ponosni smo na naše boksačice i boksače koji su ostvarili pet pobjeda, te na sve one koji nisu ovaj put pobjedili, a odradili su odlične mečeve. Posebno nam je drago što su nakon dugo vremena i neki naši boksači stali u ring. Posebno smo ponosni na Juliju koja je boksala sa borkinjom, višestrukom prvakinjom Hrvatske i brončana sa Europskog prvenstva - istaknuli su iz Boksaškog kluba Thor iz Bartolovca.

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak napomenuo je kako je Općina Trnovec Bartolovečki zaslužila ovaj turnir zbog iznimno dobrih rezultata Boksačkog kluba Thor Bartolovec.

-Thor ima prvakinju Europe, viceprvakinju Europe i još jednu srebrnu medalju. Ovaj turnir bi trebao biti tradicionalni, s obzirom da se dosta radi i ulaže u boks. Možemo zaključiti na osnovu medalja da hrvatski boks jako dobro stoji, a za to su sve zaslužni ovi ljudi koji individualno rade, a odličan je primjer Bartolovca - rekao je Bošnjak.

Pobjede za BK Thor su ostvarili Dario Videc, Timi Maslić, Ana Posavec, Lorena Horvat i Lana Skupnjak, a odličan prijateljski meč odboksala je Gordana Cecelja sa neriješenim ishodom, dok su manje sreće imali David Korpar, Lucija Skrovec, Paola Lacko Plasaj i Julija Božak.

Na kraju su podijeljene nagrade za 1. ‘Trnovec Open’ koji vrijedni domaćini planiraju ustanoviti kao tradicionalni međunarodni turnir koji će se svake godine održavati u Bartolovcu.

Trener iz BK Thor Robert Herić nije krio zadovoljstvo organizacijom "Trnovec Open 2023."

- Od juga, sjevera, istoka i zapada - ujedinili smo boks i konačno da u našoj Općini imamo prvu Hrvatsku boksačku ligu - rekao je Herić. 

Načelnici Općine Trnovec Bartolovečki Verici Vitković pripala je čast otvaranja turnira.

- Zahvaljujem najprije našim domaćinima, Boksačkom klubu Thor Bartolovec, koji je po prvi puta u našoj Općini organizirao ovakvu manifestaciju. Da je ovo prekrasna manifestacija govori i koliko je mladih sportaša ovdje prisutno, zbog čega smo jako ponosni na naš klub. Nadam se da će Hrvatski boksački savez imati razumijevanja te da će se boks vratiti i iduće godine u našu Općinu - poručila je Vitković i zahvalila Heriću, kao i predsjednici kluba Tatjani Maslić za sjajan uspjeh.

Najborbeniji ženski par: Lana Skupnjak (Thor Bartolovec) i Lena Aščić Grom Split)

Najbolja boksačica turnira: Lorena Horvat (Thor Bartolovec)

Najbolja tehničarka: Barbara Princip (Brod SB)

Najbolja boksačica međunarodnog meča: Ana Jukičić (Brod SB, pobijedila je Mađaricu Finnu Janku)

Najbolja povratnica u ring: Agata Štajcar (Kutina)

Najbolja seniorka: Sara Beram (Petar Zrinski)

Najkvalitetniji ženski meč: Sara Beram (P. Zrinski) – Lidija Tišlar (Stršljen Samobor)

Najborbeniji muški par: Luka Božurić (Rekord ZG) i Ino Melada (Sveti Krševan ZD)

Najbolji boksač turnira: Patrik Vučković (FC Kovačić Varaždin)

Također, iz Fight Cluba Kovačić nastupili su dva borca, Mate Medenjak i Patrik Vučković. Mate je izgubio na bodove protiv Davida Mirkovića, a Patrik Vučković je pobjedio prekidom u prvoj rundi. Patrikov meč bio je i u sklopu međunarodnog turnira te je Patrik proglašen najboljim borcem "Trnovec open" turnira.

IMG-eaadac298e054b2269a8f6277d591e86-V.jpg