FOTO U ŽNS-u potpisani ugovori s 18 klubova ukupne vrijednosti 540 tisuća kuna Foto: Dražen Novosel

FOTO U ŽNS-u potpisani ugovori s 18 klubova ukupne vrijednosti 540 tisuća kuna

| 20.5.2022. u 09:58h | Objavljeno u Sport

U nazočnosti varaždinskog župana Anđelka Stričaka, predsjednika Saveza sportova Varaždinske županije Krešimira Čopa i čelnika varaždinskog Županijskog nogometnog saveza, predvođenih predsjednikom Nenadom Horvatićem, jutros je u prostorijama ŽNS-a u Varaždinu upriličeno potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekta poboljšanja sportske infrastrukture za klubove ŽNS Varaždin, a vezano na zajednički projekt Hrvatskog nogometnog Saveza, Varaždinske županije i Županijskog nogometnog Saveza.

Na raspisani natječaj ukupno je 39 klubova prijavilo svoje projekte, ukupna vrijednost prijavljenih projekata je 3 701 842 kune, od čega se od ŽNS-a tražilo 1 566 000 kuna.

Nakon što su pogledane sve prijave povjerenstvo sastavljeno od predstavnika ŽNS-a i Varaždinske županie donijelo je odluku da se sredstva dodijele za 18 projekata, a dobivenim sredstvima kod 7 projekata promijenit će se dosadašnje betonske kućice za pričuvne igrače s novim kućicama, što će ŽNS sufinancirati s po 20 tisuća kuna.

Kod četiri projekta riječ je o navodnjavanju terena za igru, što će ŽNS klubovima sufinancirati po 40 tisuća kuna, kod Poleta iz Tuhovca sufinancirat će se izgradnja pomoćnog terena, a Mladost iz Varaždinskih Toplica odradit će sanaciju glavnog terena, što će ŽNS sufinancirati s po 40 tisuća kuna.

Bednja iz Beletinca primila je 40 tisuća kuna za izgradnju rasvjete,a za istu namjenu Struga Rovokop dobila je 20 tisuća kuna. NK Klenovnik za obnovu svlačionica dobio je 30 tisuća kuna, a isti iznos dodijeljen je i NK Varteksu za obnovu svlačionica.