EYOF 2022. Janko Kišak izborio finale, gimnastičarima to nije pošlo za rukom, a Janu Koščak danas očekuju kvalifikacije

| 28.7.2022. u 11:43h | Objavljeno u Sport

Trećega dana atletskih natjecanja na 16. izdanju EYOF-a,Europskog olimpijskog festivala mladih u Banskoj Bystrici u jutarnjim kvalifikacijama u muškoj utrci na 110 m prepone uspješno je nastupio član varaždinskog Atletskog kluba Sloboda Janko Kišak.

On se izravno plasirao u finale s vremenom 14,08 što je bio ukupno 5. rezultat kvalifikacija.

Gimnastičari varaždinske Vindije nisu se nažalost nisu uspjeli plasirati u finale natjecanja. Teo Bartolec je na parteru bio 42., a Vito Nušak 87. Danas u 16 sati i 35 minuta kvalifikacijski nastup u skoku u vis imat će članica varaždinske Slobode Jana Koščak.

Na šesnaestom ljetnom izdanju Europskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) Banska Bystrica 2022., od 24. do 30. srpnja sudjeluje više od 2200 sportašica i sportaša iz 48 nacionalnih olimpijskih odbora, koji se natječu u 10 sportova u četiri destinacije središnje Slovačke, uz potpunu ravnopravnost spolova na svim događajima.

Hrvatska je na EYOF-u zastupljena sa 44 sportaša i 32 sportašice u dobi od 14 do 18 godina, u osam sportova (atletika, badminton, biciklizam, gimnastika, judo, košarka, plivanje i rukomet). U kolektivnim sportovima sudjeluju tri naše momčadi/ekipe - košarkaši te rukometaši i rukometašice. 

Atletska sedmobojka Jana Koščak, vlasnica zlatne medalje s nedavnog mlađejuniorskog EP-a (U18) u Jeruzalemu, i iznimno perspektivni rukometaš Petar Šprem nosili su hrvatsku trobojnicu u mimohodu sudionika na svečanosti otvaranja EYOF-a.