Enes Garibović nastupio je i pobijedio u poluteškoj, ali i kategoriji +84 kilograma

Enes Garibović najuspješniji senior na 24. međunarodnom turniru "Međimurje open" u Čakovcu

| 6.9.2020. u 15:20h | Objavljeno u Sport

Član Karate kluba Varaždin Enes Garibović bio je najuspješniji natjecatelj u seniorskoj konkurenciji na 24. međunarodnom karate turniru "Međimurje open" koji  se održao u Čakovcu. Nastupio je i pobijedio u poluteškoj, ali i kategoriji +84 kg. U poluteškoj Garibović je slavio ispred Tea Osmića (Tinjan), a u kategoriji  +84 kg ispred Viktora Čubrića (Krk Croatia).

Nastupilo je ukupno 511 natjecatelja iz 60 hrvatskih klubova, a također i predstavnici Bugarske. Turnir je održan uz strogu primjenu epidemioloških mjera. Kod djevojaka održane su tri kategorije u seniorskim borbama. Do 50 kg najbolja je bila Jelena Pehar (Ipon Zagreb), do 55 kg Ines Grdenić, članica KK Velika Gorica, a u teškoj kategoriji (+68 kg) Sadea Bećirović, karatistica Susedgrada.

U seniorskim katama najbolje izvedbe imali su Nika Jelen (Samobor) i Luka Koščević (Kik). Održana su natjecanja od najmladjih dobnih kategorija do mlađih seniora i seniora, a također i natjecanje veterana i osoba s invaliditetom. Ukupno najviše uspjeha imali su članovi KK Tigar iz Siska, koji su ostvarili 36 pobjedničkih postolja (7+15+14), a slijede Velika Gorica s 27 (8+8+11) i Globus iz Čakovca s 19, s tim da je Globus imao najviše prvih mjesta - 11, uz 5 plasmana na drugo i 4 na treće mjesto.

Uz predsjednika Hrvatskog karate saveza Davora Cipeka, otvorenju "Međimurje opena" nazočni su bili gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, župan Međimurske županije Matija Posavec, te predsjednik karate odbora za veterane, istaknuta legenda karate sporta Vjekoslav Šafranić.