Ema Juričan prvakinja RH, Mario Lah i Milan Turkalj viceprvak u orijentacijskom trčanju

VV | 11.10.2022. u 17:34h | Objavljeno u Sport

Orijentacijski klub Varaždin prošlog je vikenda nastupio na trodnevnom međunarodnom natjecanju u orijentacijskom trčanju na otoku Braču, na kojem se natjecalo preko tristo orijentacista iz dvadeset i tri zemlje. Orijentacijski klub Maksimir organizirao je četiri različite utrke u orijentaciji – srednje i duge staze, noćni sprint i sprint urbanim područjima Bračkih naselja.

Utrke srednjih i dugih staza trčale su se kraj malog pastirskog naselja Gažul na Vidovoj gori. Prvi dan orijentacijske srednje staze Memorijala Darka Sakara na kojem je prvo mjesto osvojila Ema Juričan u Ž14 i drugo mjesto osvojila je Eva Šantek u Ž12. Druga trka računala se za Prvenstvo Hrvatske na dugim stazama, a za prvake Hrvatske u orijentacijskom trčanju na dugim stazama su Ema Juričan u kategoriji Ž 14 i Milan Turkalj u kategoriji M70, dok je viceprvak Hrvatske u orijentacijskom trčanju na dugim stazama Mario Lah u kategoriji M14.

Treći dan trčao se noćni sprint mjestom Postira na kojem je najbolji plasman imala Ema Juričan u kategoriji Ž14 i drugo mjesto osvojila je Eva Šantek u Ž12.

Zadnja trka održala se u malom naselju Dol pokraj Postire, a plasmane za klub izborili su Lucija Šantek u kategoriji BEGINNERS, Ema Juričan u kategoriji Ž14.

U ukupnom poretku petog po redu međunarodnog natjecanja O-BrOC 2022, Ema Juričan zauzela je prvo mjesto u kategoriji Ž14, a Eva Šantek zauzela je drugo mjesto u kategoriji Ž12.

Ovog je vikenda u Dugoj Resi održano je Prvenstvo Hrvatske na srednjim stazama u orijentacijskom trčanju u organizaciji Orijentacijskog kluba Jelen.

Prvakinja Hrvatske u orijetacijskom trčanju na srednje staze je Ema Juričan u kategoriji Ž14, a viceprvaci su Mario Lah u kategoriji M14 i Milan Turkalj u kategoriji M70.

Galerija slika