Druga ŽNL: Čak tri remija u današnjim susretima, samo Mladost (Š) slavila Foto: Martin Novosel

Druga ŽNL: Čak tri remija u današnjim susretima, samo Mladost (Š) slavila

| 15.5.2022. u 20:59h | Objavljeno u Sport

Danas su u tri od četiri susreta odigrane utakmice bez pobjednika, a samo je šemovečka Mladost ostvarila pobjedu i to na gostovanju kod Nove Vesi gdje je slavila s 2:0. Domagoj Hamelec je bio strijelac prvog gola na susretu u 12. minuti, a Matija Sever je u drugom poluvremenu u 74. minuti potvrdio pitanje pobjednika. Domaćin je u 31. minuti morao zamijeniti Marija Gotala jer je bio ozlijeđen, a zamijenio ga je Matija Vrček koji se također ozlijedio već u 35. minuti i također je morao prisilno van iz igra, a zamijenio ga je Nikola Tomiša.

U najvišem remiju dana 2:2 između Podravca (Sv) i Podravca Kitra, gosti su prvi poveli golom Siniše Vađunca već u 3. minuti susreta, ali je domaćin golovima Leona Vukovića u 10. i 19. minuti relativno brzo prekrenuo susret u svoju korist. Ipak, obje momčadi su se morale zadovoljiti bodom jer je Marko Nemec u 82. minuti postavio konačnih 2:2.

Posljednji Novakovec je iznenadio prvoplasirani Razvitak i odigrao remi s po jednim golom na svakoj strani 1:1. Na papiru je to trebao biti jednosmjeran susret u korist Razvitka i izgledalo je tako ranim pogotkom u 12. minuti susreta kada su poveli preko Željka Juga, ali je domaćin u 39. minuti izjednačio golom Valentina Mlinarića, a mreže su nakon toga mirovale do kraja susreta.

Kiks Razvitka mogla je iskoristiti drugoplasirana Mladost iz Varaždinskih Toplica koja je na domaćem terenu igrala protiv Dinama iz Babinca, ali su i oni odigrali svega 1:1 remi. Moglo je biti i gore po domaćina s obzirom da su u 77. minuti primili gol Matije Cmuka iz kaznenog udarca koji je dosuđen jer je Goran Ivanušec u 75. minuti u kaznenom prostoru rukama zaustavio protivničkog igrača u izglednoj šansi za postizanje gola za što je dobio izravni crveni karton, ali srećom se domaćin spasio golom Nenada Hanca u 84. minuti susreta.