Otvorene prijave na Školu medijske kulture "Dr. Ante Peterlić" Foto: HFS

Otvorene prijave na Školu medijske kulture "Dr. Ante Peterlić"

VV / HFS | 8.5.2021. u 20:43h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U današnjem je društvu medijska pismenost izuzetno bitna i s njom se susreću djeca od najranije dobi. Škola medijske kulture jedan je od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja kroz koji je u 20 godina postojanja prošlo više od 2.500 polaznika.

- Pravi je izbor za sve učenike, studente i profesore koji žele proširiti znanja iz medijske pismenosti i upoznati se s filmskom teorijom! - poručuju iz Hrvatskog filmskog saveza.

Desetodnevni plan Škole obuhvaća predavanja, metodičke radionice, videoradionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu. Takav raspored i pristup čine Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.

Škola medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“ i ove će se godine održati u Varaždinu, baroknom gradu s lokacijama idealnim za snimanja i učenja o filmskoj teoriji i medijskoj pismenosti, od 18. do 28. kolovoza.
Mogu se prijaviti svi profesori, odgajatelji, studenti, kinoklubaši, članovi udruga i samostalni autori koji žele učiti o filmu, usvojiti potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s najvećim filmskim profesionalcima.

skola_medijske_kulture_najava_2021_1.jpg

Polaznici mogu birati između seminarskih programa te prvog i drugog seminarskog stupnja ili pak upisati neku od 14 radionica (igrani, dokumentarni, eksperimentalni ili animirani film, kamera i snimanje, montaža, fotografija, radioreportaža, scenarij, dramska pedagogija, postprodukcija zvuka, vizualni efekti, televizijska reportaža).

U deset intenzivnih i zanimljivih filmskih dana plan rada raspoređen je u predavanja, metodičke radionice, videoradionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu te upravo sve to čini Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija. Uvjete sudjelovanja možete pročitati OVDJE, a link na prijavu nalazi se OVDJE.

Stručnost predavača i voditelja radionice, kao i sve širi krug škola (osnovnih i srednjih), ali i domova koji nakon završene Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” s djecom i mladima rade medijsku kulturu unutar svojeg predmeta i propisanog plana i programa, kao i izvannastavnu aktivnost, govore u prilog uspješnosti škole.

skola_medijske_kulture_najava_2021_2.jpg

Ulaganje u učitelje, profesore, stručne suradnike, odgajatelje, ali i one koji su tek zaljubljenici u medije, ulaganje je u generacije i generacije djece i mladih. Od 18. do 28. kolovoza Varaždin će na deset dana postati pravo filmsko središte, stoga požurite jer prijave traju do 15. lipnja 2021., a zbog velikog interesa broj polaznika je ograničen.

Prijaviti se možete na ovom linku.

- Vidimo se u Varaždinu na deset nezaboravnih dana filmskog druženja! - pozivaju iz HFS-a.

Više informacija pronađite na web-stranici Škole medijske kulture smk.hfs.hr.

skola_medijske_kulture_najava_2021_3.jpeg