Dario Strmečki prvi pobjednik Masters serije Pikado saveza Varaždinske regije

| 12.3.2019. u 09:31h | Objavljeno u Sport

U organizaciji pikado ekipe Črleni Lajbek održana je završnica najboljih šesnaest igrača iz masters serije Pikado saveza Varaždinske regije, a vikend je bio ispunjen i otvorenim turnirom za sve druge zainteresirane natjecatelje. 

U odličnom ambijentu i atmosferi viđeno je mnogo kvalitetnih susreta, a za najatraktivniji potez turnira pobrinuo se Danijel Benčić koji je uspio završiti partiju fantastičnim izlazom na 180, što je još dodatno ugrijalo atmosferu na turniru.

Prvi susret na turniru započeo je Dario Strmečki, vodeći u ukupnom poretku protiv Maria Perkušića, te nakon pobjede 3-0, krenuo u niz pobjeda u kojem je pobijedio Dominika Božića i Vedrana Duževića te došao do finala gdje ga je čekao klupski kolega Marko Moravec, koji je put do finala ostvario pobjedom putem repasaža gdje je u susretu za treće mjesto pobijedio Danijela Benčića rezultatom 5-3.

U finalu protiv Moravca, Strmečki je prikazao odličnu igru i potpuno zasluženo osvaja titulu pobjednika prve masters serije Pikado saveza Varaždinske regije.

Nakon završnice najboljih igrača županije održan je otvoreni turnir 501 master out na kojem je nastupalo četrdesetak natjecatelja. U samom početku turnira odmah je viđen najbolji izlaz turnira. Pogodio ga je Roman Cvek završivši partiju na 164, a posebno je impresivan način na koji je Roman to ostvario kada se uzme u obzir njegov brz i jak izbačaj strelica.

Pobjednik turnira bio je Mario Čegir, član ponajbolje Darts Team Ban ekipe iz Zagreba, koji je u tom danu igrao čak dva turnira, te je stigao doći u Varaždin i uzeti prvo mjesto pobijedivši u finalu Marka Moravca.

Treće mjesto na turniru osvojio je, iznenađujuće, Renato Kolarić, koji trenutno ne igra za ni jedan klub, ali sigurni će nakon ovog turnira pronaći ekipu za nadolazeću sezonu.

Nakon pojedinačnog turnira održan je turnir mješovitih parova, a prijavilo se čak 12 parova, što je vrlo dobar broj ako se uzme u obzir da je turnir počeo u kasnim večernjim satima, što nije omelo pikadiste da pruže vrhunsku igru.

Potpuno zasluženo prvo mjesto osvojili su Ljubomir Koren i Marko Moravec, koji su do finala došli putem repasaža u kojem su bili bolji od Daria Strmečkog i Dražena Devčića.

U finalu Koren i Moravec igrali su protiv dva Tomislava, Kaniškog i Kavića, te su pobjedom 4-2 bili bolji i osvojili turnir parova.