Članovi Karate kluba AIK slavili na međunarodnom turniru „Krokić kup“ u Samoboru

| 1.3.2020. u 18:01h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Članovi Karate kluba AIK sudjelovali su na jakom međunarodnom turniru „Krokić kup“ u Samoboru. Stotinjak boraca iz Hrvatske, Mađarske i Slovačke odmjerilo je snage u kyokushin karateu i mnogi protivnici AIK-a izvukli su deblji kraj. Dokaz tome je čak 12 medalja, od čega su četiri zlata.

Josipa Horvat je prva došla do zlata pobjedama nad natjecateljicama iz Samobora, Zaprešića i Slovačke u srednjoj kategoriji mlađih učenica, a niz je nastavila Lana Šebrek Blažotić također s tri izvrsne pobjede u lakoj kategoriji učenica. Redom su pred njom pokleknule predstavnica Dugoga Sela, a zatim u polufinalu klupska kolegica Elena Hrženjak koja je time bila treća.

U drugom polufinalu Sabina Broz je pobijedila natjecateljicu iz Samobora i tako su se Lana i Sabina susrele u finalu u kojem je Lana dobrom borbom pobijedila, a Sabina je bila druga. Lana Kalničanec dodala je treće zlato u vitrine AIK-a odličnom borbom protiv predstavnice Mađarske i klupske kolegice Dore Šebrek koja je time uzela srebro u kategoriji mlađih kadetkinja.

Za četvrto zlato pobrinuo se uvijek dobro raspoloženi Marko Dvorski. On je kao najlakši borac u teškoj kategoriji pobijedio znatno većeg i masivnijeg borca iz Slovačke, te predstavnika Dugoga Sela.

Srebro je porazom tek u finalu osvojio Josip Broz, a bronce su dodali i Marko Nofta, Petra Sakač, Roko Kalničanec i Marin Šebrek. Sjajan nastup topličkih boraca dobra je najava prije odlaska na natjecanje u Slovačku na „Slovakia open“. Natjecatelje su vodili trener Saša Josip Milec i asistentica Monika Balažinec, a među sucima aktivna je bila Sanjana Milošević.