Članice Vindije upješne na jakom turniru u Udinama

| 14.10.2016. u 10:41h | Objavljeno u Sport

Nakon zadovoljavajućeg nastupa Eme Kovačić, juniorke u sastavu Hrvatske juniorske ekipe na Europskom prvenstvu u Holonu u Izraelu, čime je bio završen prvi dio natjecateljske sezone za ritmičarke Vindije, u ljetnom periodu ritmičarke su uvježbavale nove elemente i vježbe te su nedavno nastupile na jakom Međunarodnom turniru u Udinama, u organizaciji ASU Udine iz kojeg je i dvostruka viceprvakinja Evrope i dva puta 3. prvenstva Erope, Alexandra Agiurgiuculese.

Uz dvije radionice održane uoči samog natjecanja u dva dana natjecanja nastupilo je više od 250 natjecateljki iz 12 zemalja. Među njima u A programu u kojem je ukupno nastupilo 116 ritmičarki nastupilo je i 6 članica Vindije Sara Crnčec u Special kategory djevojčica, rođenih 2008-2003 godine, Elena Košćak i Lara Domislović u kategoriji 2005.-2006. godišta, Tamara Artić u kategoriji 2004. godišta, Tena Mlinarić u kategoriji  juniorki 2003. godišta i Elena Milenković u kategoriji seniorki.

I dok su mlađe natjecateljke imale ptremu u ovoj izuzetno brojnoj i jakoj konkurenciji, Tamara Artić i Elena Milenković su pokazale da se uz dobre nastupe mogu nositi i s najboljima. Tamara Artić u svojoj kategoriji 2004. godišta bila je uvjerljivo najbolja među 16 ritmičarki i to u višeboju i s oba rekvizita s kojima je vježbala, obručem i čunjevima.

U kategoriji juniorki 2003. godišta, Tena Mlinarić zauzela je 4. mjesto s obručem i na žalost zbog dosta grešaka 7. mjesto s čunjevima što je rezultiralo slabijim rezultatom u višeboju, 9. mjestom.

Najmlađe natjecateljke Vindije (sve 2006. godište) nisu uspjele bez grešaka odvježbati svoje vježbe te su se plasirale na slijedeća mjesta: Elena Košćak je u kategoriji 2005.-2006. godišta bila je 6. u vježbi bez rekvizita, 13. s obručem i ukupno 16. u višeboju.

Lara Domislović u istoj kategoriji bila je 10. u vježbi bez rekvizita, 6. s loptom i ukupno 23. u višeboju. Sara Crnčec nastupila je u Special Category gdje su one ponajbolje djevojčice iz mlađih kategorija vježbale vježbe bez rekvizita te je bila 19.

Elena Milenković, najbolja hrvatska ritmičarka nastupala je u konkurenciji seniorki u kojoj su nastupile i tri sudionice Olimpijskih igara u Riju Veronika Bertolini, najbolja ritmičarka Italije, Nikol Ruprecht, senirska prvakinja Austrije, izuzetna mlada grčka reprezentataivka Elena Kelaiditi koje su ujedno zauzele prva tri mjesta u višeboju. Milenković je bila druga s obručem nakon solidnog nastupa s novom vježbom, 7. s čunjevima te ukupno 8. u višeboju, u konkurenciji 24 seniorke.

Članicama Vindije ovaj vikend predstoji nastup na 25. pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Osijeku.