Amanda Mlinarić ove je godine imala sjajne rezultate

Članica VSK-a Amanda Mlinarić godinu završila s tri državna rekorda

| 18.12.2017. u 11:21h | Objavljeno u Sport

Odlično pripremljena ekipa streličara Varaždinskog streličarskog kluba (VSK), završila je kalendarsku godinu sa sjajnim rezultatima. Na posljednjem ovogodišnjem dvoranskom turniru, „Božićnom turniru“,kojeg je jučer organizirao varaždinski Streličarski klub Cekin u dvorani TTS-a nastupilo je petero streličara VSK-a, od kojih se troje okitilo medaljama.

Najuvjerljivija je bila Amanda Mlinarić, koja je nastupila u konkurenciji seniorki složenog luka, gdje je u kvalifikacijskom dijelu završila na prvom mjestu, a zatim u eliminacijskim ogledima otišla do finala, da bi konačnu pobjedu zaokružila novim državnim kadetskim, juniorskim i seniorskim rekordom od 147 pogođenih krugova od 150 mogućih. Time je svojoj kolekciji svjetskih i europskih rekorda dodala i ova tri državna, koji su stajali netaknuti još od 2014. godine.

Alen Remar, senior olimpijskog luka, također je bio odličan, treći u kvalifikacijama i brončani na kraju. Remar je u polufinalu tijesno izgubio meč protiv reprezentativca Austrije, no glatko je pobjedio u meču za broncu.

Medalju je osvojila i Sanja Podobnik, seniorka olimpijskog luka, u svom prvom nastupu za Varaždinski streličarski klub. Izgubila je u polufinalu, no uspjela je pobjediti u meču za broncu i tako VSK-u donijeti priželjkivanu medalju u ženskoj konkurenciji seniorki olimpijskog luka. Od seniora nastupio je i Karlo Meštrić, no nije se kvalificirao u četvrtfinale.

VSK je imao i predstavnika u juniorskoj konkurenciji olimpijskog luka, Matka Dupora, koji je na žalost ostao bez medalje, plasiravši se na četvrto mjesto. Bila je ovo jedna od posljednjih provjera forme streličara u dvoranskim natjecanjima, prije odlaska na svjetski dvoranski kup u francuski Nimes, gdje će članovi VSK-a, pod vodstvom trenera Cvijetoslava Zormana, braniti i boje Hrvatske.

Na put u Nimes krenut će i Tihana Kovačić, članica SK Navaho iz Jalžabeta, koja također trenira s najboljim streličarima VSK-a pod vodstvom trenera Zormana. Ona je na „Božićnom turniru“ osvojila zlato u konkurenciji seniorki olimpijskog luka, iako je još po godinama kadetkinja, kao i Amanda Mlinarić.