Članica BK Thor Lorena Horvat danas u Turskoj postala prvakinja Europe

| 20.8.2022. u 16:21h | Objavljeno u Sport

Članica BK Thor iz Bartolovca Lorena Horvat postala je danas europska prvakinja u kategoriji do 70 kilograma na Europskom kadetskom prvenstvu koje se održava u turskom Erzurumu od 10. do 21. ovoga mjeseca.

Lorena je u finalu u teškoj, iscrpljujućoj borbi velikim preokretom pobijedila snažnu Ukrajinku Sofiju Novikovu odlukom 4:0!

Hrvatska prvakinja opreznije je ušla u veliki finale, Ukrajinka se bolje kretala i držala distancu i u izjednačenoj rundi suci su dali jednoglasno prednost ukrajinskoj predstavnici sa 5:0!

Lorena je energičnije, bez kalkulacija ušla u drugu rundu, pritisnula je i neumorno plasirala udarce, Ukrajinka se morala početi braniti držanjem i naša Lorena dobila je zasluženo drugu rundu sa 4:1 i najavila rasplet u posljednjoj, trećoj rundi!

Hrabra i odlučna Lorena u trećoj nije popuštala u tempu, jurišala je po zlato, Ukrajinka se sve češće spašavala držanjem i nakon nekoliko opomena kažnjena je i javnom opomenom što je na kraju prelomilo meč i dalo prednost našoj reprezentativki!

Horvat je do finala imala teži put na kojem je dominantno svladala domaću Turkinju i potom Irkinju.

Ukrajinka Novikova pobijedila je predstavnicu Litve, a u polufinalu u neizvjesnom meču podijeljenom odlukom 3:2 reprezentativku Mađarske.

Lorena Horvat osvojanjem zlatnog odličja postigla je najveći uspjeh u karijeri i povijesti BK Thor iz Bartolovca.

Osim Lorene Horvat iz BK Thor je na Europskom kadetskom prvenstvu, koje se održava u turskom Erzurumu od 10. do 21. ovoga mjeseca, nastupila i Lana Skupnjak, koja se natjecala u kategoriji do 54 kilograma.

Boksala je protiv odlične prvakinje Poljske i u vrlo teškom i krajnje neizvjesnom meču izgubila je na bodove.