Sloboda ŠN je pobijedila i treću utakmicu zaredom Foto: Mario Šamec

Budućnost i Sračinec povećali prednost, deset golova u Jurketincu

| 1.5.2016. u 19:29h | Objavljeno u Sport

U 12. kolu skupine Istok Druge županijske nogometne lige, Budućnost je pobijedila 2:1 Udarnika 32 te na tablici povećala prednost ispred drugoplasirane varaždinske Mladosti koja je na gostovanju kod Poleta iz Tuhovca poražena 6:3. Vodeći na tablici sada imaju sedam bodova prednosti.

Budućnost je povela u 6. minuti susreta pogotkom Nevena Vidačeka, u 10. minuti je dosuđeni kazneni udarac za goste kojeg je realizirao Matija Jug, a pobjedu je vodećoj momčadi lige donio Miroslav Mendaš u 83. minuti susreta. 

Vrijedi još napomenuti da je Sloboda ŠN u skupini Istok upisala i treću pobjedu zaredom, ovaj puta su s 5:0 svladali posljednje plasirano Trnje.

U skupni Zapad, vodeća momčad lige, Sračinec, je minimalno slavila protiv Vinice 1:0 i tako iskoristila jučerašnji kiks Dinama iz Babinca te pobjegla pratnji na osam bodova razlike. Jedini pogodak na susretu je pao u 68. minuti, strijelac Franjo Galeković. Gosti iz Vinice su od 31. minute igrali s igračem manje. Isključen je Dominik Hunjet koji je sakupio dva žuta kartona, prvi u 7. minuti zbog glasnog negodovanja na odluku suca, a drugi u 31. minuti zbog preoštrog starta na protivničkog igrača.

Prava golijada se odigrala u Jurketincu gdje je Omladinac izgubio utakmicu protiv Podravca 8:2 (poluvrijeme 4:0 za Podravac), a Vratno je slavilo protiv Majerja s minimalnih 1:0.