Dok nogometni tereni miruju u HNS-u se traže rješenja kako završiti ovu sezonu Foto: Krešimir Đurić

Brezni: Nadajmo se najboljem scenariju, a tada bi s natjecanjem mogli početi 9. svibnja

| 27.3.2020. u 10:10h | Objavljeno u Sport

- Nadajmo se najboljem scenariju, a to je da ova situacija u Hrvatskoj prestane s 18. travnja, do kada je na snazi odluka o zabrani igranja i treniranja, a s natjecanjem bi mogli početi 9. svibnja jer bi trebalo klubovima dati vremena da odrade pripreme i da normalno završimo natjecanje - rekao je povjerenik za natjecanje HT Prve HNL Josip Brezni gostujući sinoć u središnjoj informativnoj emisiji RTL-a, kada se govorilo o mogućim rješenjima za završetak sezone.

Postoji, naravno, mogućnost da nacionalni stožer Civilne zaštite produži postojeće stanje.

- Mogu se i skratiti ti rokovi, iskoristiti srijede i subote za odigravanje utakmica. Do 20. svibnja bilo bi optimalno da se liga nastavi, a sve dalje bi iziskivalo određene modifikacije u natjecanju - rekao je Brezni. Kao što je poznato UEFA inzistira da, ako situacija to dozvoli, sve lige završe do 30. lipnja, pa ako se sezona ne bi mogla nastaviti ni nakon 20. svibnja preostalih 10 utakmica ne bi se igralo na postojeći način već bi se liga podijelila.

- Ako se liga ne bi mogla početi prije lipnja vjerojatno bi se četvrti krug prvenstva modificirao na eventualnu podjelu na pet klubova koje će se boriti za gornji dio i pet klubova koji će se boriti u donjem dijelu, uvjetno rečeno Liga za prvaka i Liga za ostanak - rekao je Brezni.

Postoji opcija i da se liga igra preko ljeta tijekom srpnja i da se nova sezona samo nadoveže jer bi u nekom trenutku trebali biti poznati sudionici europskih klupskih natjecanja sljedeće sezone. stoga u Savezu imaju spremnu i opciju ako se prvenstvo neće moći nastaviti.

- Naravno da ćemo u dogovoru s klubovima učiniti sve da klubovi ne ostanu bez prava sudjelovanja u UEFA natjecanju, jer znamo da je to za naše klubove veliki izvor prihoda i u tom smislu će se na žalost morati primijeniti i vjerojatno postojeći poredak - zaključio je Brezni.