Biciklistička nacionalna prvenstva od petka do nedjelje u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji Foto: Pixabay / ilustracija

Biciklistička nacionalna prvenstva od petka do nedjelje u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Varaždinske vijesti | 24.6.2022. u 08:54h | Objavljeno u Sport

Varaždinska i Međimurska županija od petka do nedjelje, od 24. do 26. lipnja, bit će domaćini nacionalnih prvenstava u pojedinačnom kronometru i cestovnom biciklizmu, u organizaciji BD Sloga iz Varaždina i BK Kneginec.

Najprije će se u petak natjecati najbolji hrvatski biciklisti i biciklistice u pojedinačnom kronometru. U organizaciji BK Kneginec Nacionalno prvenstvo u pojedinačnom kronometru održat će se na kružnoj stazi na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina D-2 od kružnog toka u Gornjem Knegincu do raskrižja D-35 kod Gojanca, koja će biti zatvorena za promet. Start je u 13 sati kod kružnog toka u Gornjem Knegincu. Prijavljeno je 98 biciklista i biciklistica, a start će označiti predsjednik Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec Marko Brezovec. Organizator Nacionalnog prvenstva u cestovnom biciklizmu je BD Sloga.

U subotu će sudjelovati 24 početnika i početnice te kadetkinje, a natjecanje će se održati u Međimurskoj županiji, na stazi od Čakovca do Železne Gore i natrag. Staza nije zatvorena za promet. Start je u 12 sati u Čakovcu (Obrtnička ulica 2). Na startu se očekuje međimurski župan Matija Posavec.

U nedjelju će, ponovo u Varaždinskoj županiji, za naslove prvaka i prvakinja Hrvatske voziti kadeti, juniori i juniorke, seniori i seniorke te veterani. Start je u Svetom Iliji kod seoskog turizma Kod Barbare (Vinogradska 45), a kružna staza prolazi kroz Beletinec, Završje Podbelsko, Radovan, Lovrečan, Tužno, Črešnjevo i Beretinec s ciljem u Svetom Iliji. Staza neće niti zatvorena za promet. Nacionalno prvenstvo na kojem će sudjelovati 102 biciklista i biciklistice u 9 sati otvorit će varaždinski župan Anđelko Stričak.

Organizatori nacionalnih prvenstava su BD Sloga i BK Kneginec.