Paula Šimunčić pretrčala je stazu za 52 minute i 55 sekundi Foto: ak sloboda

Atletičarka Slobode Paula Šimunčić izborila mjesto u reprezentaciji za Prvenstvo Europe

| 16.5.2017. u 11:04h | Objavljeno u Sport

Brdska utrka Boroša najstarija je planinska utrka u zemlji s 27-godišnjom tradicijom, a organizira ju AK Sljeme. Ovogodišnja utrka, koja je startala s Trga bana Jelačiča u Zagrebu, a cilj je imala na samom Sljemenu, najvišem vrhu Medvednice (1031 m), bila je ujedno i ekipno PH u planinskom trčanju.

Staza, koju su trčali juniori, iznosila je 7,7 km, uz visinsku razliku os 751 metar, a cilj je također imala na vrhu Sljemena. Sudjelovale su 42 natjecateljice, a prva je na cilj stigla članica varaždinskog Atletskog kluba Sloboda Paula Šimunčić, s vremenom 52 minute i 55 sekundi, ispred lane Marinić iz AK Agram i Erike Vukas.

Brdska utrka Boroša bila ujedno i kriterijska utrka za izbor reprezentacije za nastup na EP u planinskom trčanju koje će se 8. srpnja održati u Kamniku. Članica Slobode Paula Šimunčić j prvim mjestom gotovo sigurno izborila nastup na Prvenstvu Europe a popis putnika uskoro će obznaniti Hrvatski atletski savez.

U seniorskoj  utrci  u dužini od 13,7 km, visinske razlike 898 m, prosječnog nagiba 6,6% , ekipni državni prvak kod muških je ekipa AK Svetice, dok je kod žena, prvoplasirana bila ekipa AK Sljeme.