5 medalja za Hrvatsku na 5th Greatest Open u Lazarevcu

Varaždinske vijesti | 19.4.2022. u 10:19h | Objavljeno u Sport

Na velikom boksačkom turniru u Lazarevcu na kojem su nastupile reprezentacije Srbije, Crne Gore, Slovenije, BiH, Cipra,Grčke, Bugarske, Mađarske i Hrvatske, naša je vrsta, u kojoj su bile 3 djevojke i 2 muškarca, osvojila 5 medalja.

Svima su to bili prvi nastupi za reprezentaciju i jedno veliko iskustvo te motivacija za daljnji rad a uz to i nagrada za trud koji ulažu u sebe i boks.

Nika Špoljarić iz varaždinske Omege u meču protiv reprezentativke Grčke i pobjednice turnira zabilježila je uvjerljivu pobjedu te upisala vrijedne bodove na međunarodnoj smotri.Osvojila je zlato za hrvatsku vrstu.

Lana Skupnjak iz BK Thor osvojila je srebrnu medalju protiv reprezentativke Srbije. Lana je počela furiozno te u prvoj minuti serijom direkta pritisnula protivnicu na konopce međutim čudnom odlukom sudaca na iznenađenje prisutnih pobjeda je dodijeljena reprezentativki Srbije.

Lorena Horvat iz BK Thor podijelila je pobjedu s Grkinjom te osvojila srebrnu medalju. Loreni je odustala protivnica s kojom je trebala odraditi meč te je umjesto nje uskočila finalistica turnira reprezentativka Grčke s kojom je Lorena odradila odličnu borbu te pokazala veliki potencijal u boksu i na kraju osvojila srebrnu medalju.

David Zadravec iz BK Čakovca osvojio je brončanu medalju u odličnom meču protiv reprezentativca iz Srbije. Fabijan Lesjak iz BK Čakovca osvojio je brončanu medalju podijeljenom odlukom sudaca.