2. Aquacity Challenge: Uzbudljivi sportski događaj na jezeru Aquacity

vv | 2.8.2023. u 07:55h | Objavljeno u Sport

U nedjelju, 6. kolovoza, na jezeru Aquacity u Varaždinu održat će se "2. Aquacity Challenge", uzbudljiv sportski događaj koji će privući brojne ljubitelje triatlona iz cijele Hrvatske i inozemstva. 

U organizaciji Triatlon kluba Sjever i Trkačkog kluba Marathon 95, spektakl će okupiti preko 100 sportaša različitih profila, spremnih testirati svoje granice u raznim disciplinama.

Ovogodišnji "Aquacity Challenge" donosi nekoliko noviteta uključujući i dužu utrku - olimpijski triatlon, akvabicikl te akvatlon za najmlađe.

Olimpijski triatlon, koji je ujedno i disciplina na Olimpijskim igrama, zahtjeva iznimnu izdržljivost i spaja 1500 m plivanja, 40 km biciklizma i 10 km trčanja.

Jedna od atrakcija događaja je aquabike, nova disciplina u svijetu triatlona, koja je već privukla pažnju brojnih zaljubljenika u ovaj sport, a upravo je u sklopu “Aquacity Challengea 2022” održana prva službena utrka te discipline u Hrvatskoj. Utrka spaja 1 km plivanja i 24km biciklizma, pružajući izazov i iskusnijim triatloncima.

Za najmlađe sportaše tu je akvatlon, utrka koja kombinira plivanje i trčanje. 

Sponzori ovog sportskog događaja su Bim Sport, Decathlon, Keindl, Laprimafit, Quest, Vindija i Veterinarska stanica Prelog.

Iz zajednice Sportskih udruga grada Varaždina pozivaju sve da dođu i podrže festival triatlona na sjeveru zemlje i daju mu draž kakvu zaslužuje.

Organizatori su također istaknuli važnost fair-playa te su poželjeli svim natjecateljima uspješnu utrku i neka najbolji pobijede!

Galerija slika