VRTNI CENTAR IVA Nudi vrhunsko certificirano bilje iz Nizozemske, Mađarske i Italije te iz vlastitog rasadnika

VV | 10.4.2022. u 11:30h | Objavljeno u Sponzorirano

Već svi znaju kako je Međimurje “Hrvatski cvjetnjak”. Ako ne već po ničemu drugome, onda barem po ljepoti okućnica, dvorišta, balkona, poslovnih prostora. Međimurci vole imati lijep i uredno pokošen travnjak, cvijeće na prozoru i balkonu, ljegovane gredice pune raznih cvjetnica, redove ukrasnog grmlja, bilo da se radi o živoj ogradi ili pojedinačnim grmovima po mogućnosti orezanih u jednostavne oblike poput kugli ili nešto složenije topiare. I nikad im nije dosta uređenja, sadnje, presadnje, orezivanja koje započinje već po završetku vegetacije. A kako je sada pravo vrijeme za velike radove, promjene ili dopune, svi već znaju da treba svratiti u vrtni centar Iva u Štefancu.

vrtni_centar_iva__47_of_75_.jpg

Na oko 2.000 kvadrata otvorenog i 400 kvadrata zatvorenog prostora već druga generacija obitelji Mihalić nudi biljke i svu opremu za vrt i dvorište. Posao, koji danas prepoznaju i cijene svi ljubitelji ukrasnog zelenila, započeo je još 2000-te godine i iz godine u godinu, polako se širio na zadovoljstvo kupaca, ne samo iz Štefanca i Međimurja već iz cijele naše zemlje pa čak i stanovnika zemalja u našem okruženju.

Poslovnica u Koprivnici, na adresi Križevačka cesta 61, otvorena je 1. travnja 2019. godine, a treća poslovnica otvorena je u listopadu 2021. godine u Dogom Selu, na adresi Lukarišće, Šašec 31.

Posao je to koji traži stalnu prisutnost na tržištu, posjete sajmovima i edukaciju, a sve kako bi se bilo u korak s vremenom i pratila inozemna proizvodnja bilja te sve veći zahtjevi kupaca. Shodno tome, Vrtni centar drži do svoje reputacije i stoga nudi samo vrhunsko certificirano bilje. I to ne samo iz Nizozemske, Mađarske i Italije već i iz vlastitog rasadnika. Kuglaste catalpe, bagreme, jasene, topiary forme pinusa, tisa, tuja ... i ne samo to.

Susretljivi djelatnici, o kojima uvelike ovisi uspješnost prodaje, tu su za svakog kupca. Od onih koji dobro znaju što žele kupiti, koju biljku odabrati, koje je sjeme najbolje, koji alat trebaju ili koje gnojivo treba njihova biljka pa do onih neodlučnih. Ima kupaca koji bi, primjerice, htjeli veliku biljku koju su negdje vidjeli no ne znaju joj ni ime, ni uvjete u kojima raste ni kako se njeguje. Tu onda u prvi plan dolaze zaposlenici, slušaju želje, usmjeravaju ih i na kraju prodaju željenu biljku na obostrano zadovoljstvo.

pernettya.jpg
Najviše se traže ruže i hortenzije

Trenutno se najviše traže ruže i to stablašice, penjačice, grmolike ili niske, a popularne su i hortenzije, svih boja. Ljubitelji starinskog bilja traže katruže ili božure, one domaće ili pak drvenastih stabljika. Za vanjsku sadnju tu je i popularna zimzelena magnolija i obična ljubičasta te bijela, zatim razne vrste četinjača, araukarija, buksusu, lovor višnje, rodendrona, azajela; jednom riječju obilje ukrasnih grmova. Treba reći da se oni mogu kupiti u tzv. normalnom rastu ili pak u formiranom obliku poput topiarija ili bonsaia. Ima velikih i malih, u teglama ili pak u rastu te se dobiju u kontejniranom obliku. U vanjsku sadnju spadaju i ukrasna stabla kao što su ive, katalpe, ukrasne trešnje i šljive, judina drva. Tu su i voćne sadnice; od jabuka i krušaka pa do kakija, kivija, preko bobičastog voća, borovnica, malina, kupina, jagoda, razne lukovice cvijeća i sjemenje povrća i začina, ukrasne trave, bezbrojne trajnice za kamenjare, pokrivači tla, pa čak i citrusi: limuni, naranče, mandarine, grejp, limeta, sibirski limun...

Trenutno se najviše traže ruže i to stablašice, penjačice, grmolike ili niske, a popularne su i hortenzije, svih boja. Ljubitelji starinskog bilja traže katruže ili božure, one domaće ili pak drvenastih stabljika. Za vanjsku sadnju tu je i popularna zimzelena magnolija i obična ljubičasta te bijela, zatim razne vrste četinjača, araukarija, buksusu, lovor višnje, rodendrona, azajela; jednom riječju obilje ukrasnih grmova. Treba reći da se oni mogu kupiti u tzv. normalnom rastu ili pak u formiranom obliku poput topiarija ili bonsaia.

Ima velikih i malih, u teglama ili pak u rastu te se dobiju u kontejniranom obliku. U vanjsku sadnju spadaju i ukrasna stabla kao što su ive, katalpe, ukrasne trešnje i šljive, judina drva. Tu su i voćne sadnice; od jabuka i krušaka pa do kakija, kivija, preko bobičastog voća, borovnica, malina, kupina, jagoda, razne lukovice cvijeća i sjemenje povrća i začina, ukrasne trave, bezbrojne trajnice za kamenjare, pokrivači tla, pa čak i citrusi: limuni, naranče, mandarine, grejp, limeta, sibirski limun...

Sobno bilje, umjetna gnojiva, supstrati, tegle....

Uz bok vanjskom bilju, smještenom uglavnom na otvorenom prostoru i time prilagođenom atmosferskim prilikama, unutarnji dio prepun je sobnih biljaka. Od kaktusa, filadendrona, fikusa, difenbahija, puzavica i dracena preko orhideja do egzotičnog bilja. Uz to, za svaku biljku ili skupinu nude se tegle raznih oblika, veličina i materijala. Kako bi biljke i dalje lijepo napredovale i bile u punoj kondiciji tu su i supstrati te gnojiva.

Uz bok vanjskom bilju, smještenom uglavnom na otvorenom prostoru i time prilagođenom atmosferskim prilikama, unutarnji dio prepun je sobnih biljaka. Od kaktusa, filadendrona, fikusa, difenbahija, puzavica i dracena preko orhideja do egzotičnog bilja. Uz to, za svaku biljku ili skupinu nude se tegle raznih oblika, veličina i materijala. Kako bi biljke i dalje lijepo napredovale i bile u punoj kondiciji tu su i supstrati te gnojiva.

vrtni_centar_iva__73_of_75_.jpg

Može i preko web shopa

Ukoliko nekome Štefanec nije usput ili je iz udaljenijih krajeva, cjelopuknu ponudu može pogledati na web stranicama Vrtnog centra Iva. Putem web shopa kupci mogu doznati sve o željenoj biljci te je potom i kupiti jer je u sklopu poslovanja vrtnog centra moguća prodaja putem interneta te dostava na kućnu adresu po više nego prihvatljivim cijenama. U Vrtnom centru učinili su sve kako bi bili dostupni svim kupcima bez obzira na daljinu i kako bi im omogućili kupnju iz kućnog naslonjača.Web shop Ukoliko nekome Štefanec nije usput ili je iz udaljenijih krajeva, cjelopuknu ponudu može pogledati na web stranicama Vrtnog centra Iva. Putem web shopa kupci mogu doznati sve o željenoj biljci te je potom i kupiti jer je u sklopu poslovanja vrtnog centra moguća prodaja putem interneta te dostava na kućnu adresu po više nego prihvatljivim cijenama. U Vrtnom centru učinili su sve kako bi bili dostupni svim kupcima bez obzira na daljinu i kako bi im omogućili kupnju iz kućnog naslonjača. Usto, ne treba posebno spominjati kako se uz svaku kupljenu stvar, naročito biljku, dobiva i stručni savjet od sadnje do njege pa preko eventualnog orezivanja. Stoga ako još niste odlučili što saditi ili sijati, svakako navratite u vrtni centar IVA u Štefancu gdje Vas očekuju svakog radnog dana, od 8-17 i subotom od 8-13 sati.

Usto, ne treba posebno spominjati kako se uz svaku kupljenu stvar, naročito biljku, dobiva i stručni savjet od sadnje do njege pa preko eventualnog orezivanja. Stoga ako još niste odlučili što saditi ili sijati, svakako navratite u vrtni centar IVA u Štefancu gdje Vas očekuju svakog radnog dana, od 8-17 i subotom od 8-13 sati.

Poslovnica Štefanec
Braće Radića 54, Štefanec
40000 Čakovec
Poslovnica Koprivnica
Križevačka cesta 61,
48000 Koprivnica
Poslovnica Dugo Selo
Šašec 31, Lukarišće,
10370 Dugo Selo