Vinska poslastica: U petak počinje Festival Pušipela 2024.

vv | 15.5.2024. u 15:05h | Objavljeno u Sponzorirano

Samo nekoliko dana nas dijeli od središnjeg događanja i srži nadaleko poznate manifestacije Urbanovo, a to je Festival Pušipela koji već godinama oduševljava sve ljubitelje izvrsnih vina.

Festival Pušipela održat će se od 17. do 19. svibnja u Domu kulture u Štrigovi gdje će svoja vina izložiti 24 međimurska vinara iz Udruge vinogradara i vinara Međimurja „HortusCroatiae“ Štrigova. Kroz sva tri dana posjetitelji će moći uživati u izvrsnim vinima, bogatoj gastronomskoj ponudi Bajzovih dvora te gastro ponudi raznih OPG-ova.

Također, kroz sva tri dana posjetitelji mogu razgledati vinogradarsku te vinarsku opremu. U petak i subotu Festival će biti otvoren od 12 do 19 sati dok će radno vrijeme Festivala u nedjelju biti od 14 do 19 sati. Ove godine županija partner Festivala je Primorsko-goranska županija koja će na Festivalu također predstaviti svoja vina.

Ulaznice za Festival Pušipela možete kupiti po cijeni od 25€ preko sustava EVENTIM, putem njihovog web shopa ili na samom ulazu u dvoranu.

Urbanovo_2024_7.jpg

Uz sam Festival, tu je i niz popratnih događaja.

Prvog dana Festivala Pušipela, u petak, na samom otvorenju bit će dodijeljene diplome s Međunarodnog ocjenjivanja vina. Prvog dana će također biti otvorena i izložba „Povijest vinarstva na Liburniji“ u Državnom arhivu za Međimurje u Štrigovi. U popodnevnim satima na vanjskoj pozornici Festivala predstavit će se Krunoslav Lajtman te Patrik Zamuda sa obradama međimurskih i svjetovnih skladbi. U 20 sati ispred pub-a Potkova u Termama Sv. Martin održat će se „Wine& Smile Quiz“ u kojem će sudjelovati vinari s blogerima te influencerima, a sve pod voditeljskom palicom standup komičara Gorana Vugrinca.

Drugog dana Festivala, u subotu, u popodnevnim satima u šatoru ispred Doma kulture održat će se Kulinarska radionica byBajzovi dvori u kojoj će hranu s vinom sljubljivati poznati kulinarski chef Marko Palfi. Nakon Festivala Pušipela posjetitelje očekuje after party uz DJ-a.

Treći dan Festivala, nedjelja, započinje „UrbanovoWine ran“-om i to je ujedno posljednji dan degustacija u Domu kulture u Štrigovi.

Festival Pušipela i ove godine očarava raznolikošću događanja stoga se pripremite se za tri dana nevjerojatnih okusa, mirisa i zabave.

Urbanovo_2024_11.jpg

Urbanovo_2024_1.jpg

Urbanovo_2024_6.jpg

objava-6.jpg