SS MARUŠEVEC S PRAVOM JAVNOSTI Škola pozitivnih i sretnih učenika Foto: Ilustracija/SS Maruševec s pravom javnosti

SS MARUŠEVEC S PRAVOM JAVNOSTI Škola pozitivnih i sretnih učenika

VV | 7.6.2022. u 21:04h | Objavljeno u Sponzorirano

ERASMUS+ AKREDITACIJA U PODRUČJU STRUKOVNOG OBRAZOVANJA

Već više godina škola uspješno organizira inozemne mobilnosti učenika u okviru Erasmus+ projekata te suradnje s partnerskim institucijama poput posebne bolnice RKU u Ulmu, Njemačka. Posebnost ove godine je svakako Erasmus+ akreditacija u području strukovnog obrazovanja kojom su učenicima i nastavnicima škole osigurane najmanje
tri mobilnosti godišnje sve do kraja 2027. godine.

terenska_nasstava.jpg

NAGRADE

Školska godina posebna je i po tome što ove godine gimnaziju završava učenica Romana Kipa koja je po svemu sudeći jedna od najboljih učenica škole u novijoj povijesti. Učenica je ove godine bila najbolja učenica na županijskom natjecanju iz geografije te posebno vrijedi istaknuti njen uspjeh iz francuskog jezika i polaganje DELF B2 razine jezika.

Worldskills_2022.jpg

Na najtecanju Worldskills

Hrvatska, u oba zdravstvena smjera škola je imala svoje predstavnike na državnom natjecanju. Učenik Leon Đurin (mentor Darjan Tomašić) i Emanuel Pazman (mentorica Mirela Jakopec) osvojili su u svojim disciplinama četvrto mjesto što je izniman osobni i školski uspjeh.

Planirana upisna struktura za 2022/23

• Medicinska sestra/tehničar opće njege (24 učenika)
• Fizioterapeutski tehničar/tehničarka (24 učenika)

UČENIČKI DOM

Učenički dom se ove godine može pohvaliti s dva prva mjesta na regionalnoj i dva druga mjesta na 45. državnoj domijadi u Rovinju u području kulture. Učenica Lana Kolundžić osvojila je drugo mjesto u kategoriji crteža, a učenice Sara Hudoklin, Lucija Kresonja, Klementina Petran, Eliana Radojević i Lana Kolundžić u kategoriji slike (mentorica odgajateljica Maja Car). Učenički dom zrači pozitivnom i radnom atmosferom u kojoj se učenici mogu posvetiti zdravom načinu života i učenju.

TERENSKA NASTAVA

Škola stavlja poseban naglasak na vrijednost različitih nastavnih metoda u procesu odgoja i obrazovanja. U tu svrhu ulaže vlastita sredstva za terensku nastavu. U okviru
programa za fizioterapeute posebno se ističe fakultativna nastava Sportske rehabilitacije u okviru koje su učenici završnog razreda posjetili NK Slaven Belupo.

Terenska_nastava_1._i_1f._3._i_4.g_Varazdin.jpg

SREDNJA ŠKOLA MARUŠEVEC

Škola broji vedrih 213 učenika u tri obrazovna programa. Zaposlenici Srednje škole Maruševec, njih 68, brinu da svi učenici dobiju ono što žele a to je priprema za Državnu maturu i zvanje koje su upisali. Škola u svom sastavu ima i Učenički dom za 110 učenika. Ovog ljeta škola u potpunosti dobiva novo ruho te u potpunosti prilagođena i opremljena može osigurati svakom učeniku uvjete i atmosferu vrhunskog odgoja i obrazovanja.

Izrada_namjestaja_od_paleta_-_projekt_gradanskog_odgoja_2.jpeg

POZITIVNA I SIGURNA ATMOSFERA

Za školu je poznato da je škola bez nasilja i snažnog naglaska na humanitarni rad, socijalnu osjetljivost, volontiranje i javnozdravstveno djelovanje.