OZONE PLUS: S punoljetnošću došli do toga da se možemo nositi i s najvećim projektima, kod nas i vani

VV | 17.5.2022. u 10:21h | Objavljeno u Sponzorirano

U strogom centru Beča ugovorili smo The Ring hotel s pet zvjezdica, a u Budimpešti smo angažirani na Art’otelu, hotelu investitora za kojeg smo upravo završili hotel Brioni na pulskoj Verudeli. Isti investitor gradi hotel i u Zagrebu, i to u Amruševoj ulici, koji ćemo isto tako opremiti. Također radimo i hotel u Žrnovnici. Uglavnom, investitori koji jednom rade s nama, gotovo uvijek nas opet angažiraju, veli Cestar

Rasvjeta je jedan od najbitnijih elemenata dobrog interijera, što potvrđuje i naše poslovanje u ovoj, 18. godini poslovanja, koja je za nas ne samo obljetnička, nego i posebno uspješna, veli nam Marjan Cestar, vlasnik i direktor tvrtke Ozone plus, koja bilježi stopu rasta između 25 i 30 posto te povećava broj zaposlenih. Kako je do toga ponovno došlo, nakon sličnih rezultata ranijih godina, pitamo prvog čovjeka tvrtke, koji je u području rasvjete već tri desetljeća.

Hotel_Turist_Varazdin.jpg

Pandemija kao poticaj

- Pandemija nas je mobilizirala. Prije nje, bili smo pretežito usmjereni na opremanje hotela. A čovjek ne treba biti genijalac da bi shvatio kako u pandemiji hotelijerstvo neće cvasti. Stoga smo se užurbano bili preorijentirali i na ostale građevinske projekte na kontinentu, kao što su javne investicije u nove bolnice, škole i tome slično, kao i projekte energetskih obnova poslovnih građevina.

I kako se to pokazalo?

Sjajno. U vrlo kratkom vremenu uspjeli smo dogovoriti mnoge značajne projekte. U Varaždinskim Toplicama, primjerice, novom smo rasvjetom opremili hotel Minervu u sklopu energetske obnove, a nakon toga radili smo i Terme te Lovrinu kupelj. Trenutno radimo i na novom Spinalnom centru. To ranije ne bismo ni pokušavali jer smo bili potpuno posvećeni hotelskim projektima.

Ozone_Plus_3.jpg

Kako je danas, kada pandemija posustaje?

I dalje radimo na kontinentu, ali se vraćamo i hotelima. U Koprivnici, primjerice, opremamo rasvjetom upravnu zgradu Podravke, koja se obnavlja. Zbog većeg opsega poslovanja, zaposlili smo čak petero novih ljudi, koji su se dosta brzo uklopili i tako smo povećali svoje kapacitete. Napravili smo to u pravo vrijeme jer nam je s tržišta počelo stizati jako puno zahtjeva. Opet su krenula i ulaganja u hotele, koja su zastala samo jednu godinu, tako da su se te “pomaknute” investicije spojile s onima koji su bile sada u planu pa se u ovoj godini udvostručio broj projekata. I to ne samo u Hrvatskoj, nego i inozemstvu.

Od Jadrana do Beča i Budimpešte

Gdje točno?

U strogom centru Beča ugovorili smo The Ring hotel s pet zvjezdica, a u Budimpešti smo angažirani na Art’otelu, hotelu investitora za kojeg smo upravo završili hotel Brioni na pulskoj Verudeli, koji ima više od dvije stotine soba i apartmana. To je hotel koji ima bogatu povijest jer su u njemu odsjedala svjetski poznata imena, a u njegovu je obnovu sada uloženo više od 34 milijuna eura. Isti investitor gradi hotel i u Zagrebu, i to u Amruševoj ulici, koji ćemo isto tako opremiti. Također radimo i hotel u Žrnovnici kod Senja, koji gradi Zubak grupa. Uglavnom, investitori koji jednom rade s nama, gotovo uvijek nas ponovno angažiraju.

Što i kako zapravo radite?

Objekte opremamo s rasvjetom, ali na način da aktivno sudjelujemo u rješavanju ukupne problematike vezane uz instalacije, što uključuje i podršku gradilištu, a koja je ujedno i ključ uspješnog poslovanja jer to investitori jako cijene. To je kompleksan posao, koji traži specifična znanja, a koja naši iskusni djelatnici imaju.

Ozone_Plus_2.jpg

Odakle rasvjetna tijela i sve ostalo?

- Dobar dio je domaća proizvodnja. Zahvaljujući našem tehničkom znanju i iskustvu, uz pomoć naših strateških partnera u Hrvatskoj, organiziramo proizvodnju određenih proizvoda koji su potrebni u našim projektima. Također, uskoro ćemo pod brendom KRYPTON ponditi našu novu liniju proizvoda širem tržištu. Naime, na skladištu imamo više od 30.000 komada svjetiljaka koje se do sada nisu mogle nabaviti. Na primjer, prije koju godinu smo u cijelosti opremili County Hall hotel u Londonu s više od 400 soba, a sve svjetiljke su bile plod našeg dizajna i proizvedene su 100 posto u Hrvatskoj. To govori da smo s našom punoljetnošću došli do toga da se možemo nositi i s najvećim projektima, bilo kad i bilo gdje, kod nas i u inozemstvu.

Grand_Hotel_Brioni_2.jpg

Povratne informacije - nove narudžbe

Imate povratne informacije o tom poslu u Londonu?

Nemamo! I to je za nas najbolje jer to znači da hotel uredno radi i da nema reklamacija. Zapravo, dobili smo povratnu informaciju u vidu angažmana na još dva projekta istog investitora, što je nama najbolja potvrda zadovoljstva klijenta.

Je li cijena tu presudna?

Dijelom, no ništa vam cijena ne znači ako niste kvalitetni, ako se ne držite rokova i ne ispunite očekivanja investitora. Zbog dobro odrađenih poslova, danas dobivamo sve više projekata pa smo se našli u situaciji da moramo razmišljati o novom povećanju naših kapaciteta. Međutim, ne želimo stihijski rast jer on uvijek ima neželjene nuspojave, kao što je pad kvalitete. Dakle, ne žurimo s većim kapacitetima jer za to treba vremena, budući da naš posao nije takav da na tržištu možeš naći, primjerice, gotove stručnjake za rasvjetu, već ih moramo stvarati. Naravno, svi koji dolaze kod nas moraju imati određena tehnička, elektrotehnička ili dizajnerska predznanja.

Ozone_Plus_4.jpg

Vodeći u rasvjeti za hotele

- U Hrvatskoj smo sasvim sigurno broj jedan u rasvjeti za hotele jer smo se u proteklih sedam godina temeljito specijalizirali i osposobili za taj segment, dok naša konkurencija uglavnom želi pokrivati ukupno tržište rasvjete. Nismo najveći u našoj branši, ima nekih koju su od nas veći, ali ostale tvrtke su uglavnom orijentirane na javne investicije, prometnice i slično. Nije da i mi tu ne bi imali što ponuditi, ali nismo to činili do sada zbog naših etičkih principa u poslovanju, odnosno korupcije, koja je u tim sektorima dosta izražena. No, kako se i tu nešto polako mijenja, ništa ne treba isključiti. Kako bilo, uvijek radimo za investitore koji žele dobiti najbolju vrijednost za svoj novac.

Grand_Hotel_Brioni_9.jpg

Krypton – ekskluzivan asortiman

Sljedećeg tjedna objavit ćemo naš novi brand Krypton - smart light. U sklopu njega nudimo opsežan asortiman profesionalnih proizvoda koje smo razvijali u sklopu naših projekata.

U njih smo uložili puno truda i iskustva. Iako je asortiman velik, on će se kontinuirano dopunjavati proizvodima s novih projekata. Klijentima nudimo profesionalnu pomoć i besplatan savjet oko odabira rasvjete. Nadamo se skorom otvaranju maloprodajnog izložbenog prostora uz našu poslovnu zgradu a koji smo ranije odgodili zbog pandemije, a nadamo se skorom početku izgradnje naše druge zgrade.