LUNOS Ventilacijski sustavi renomiranog njemačkog proizvođača

VVM | 21.12.2023. u 10:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Svoja iskustva s ugradnjom Lunos ventilacijskog sustava podijelio je i Fran Iveta iz Ponikvi, pored Ivanca. Fran se s obitelji uselio u kuću starije gradnje, a problemi s plijesni počeli su nakon što su na kući ugradili novu PVC stolariju.

Lunos Hrvatska ekskluzivni je prodajni zastupnik renomiranog proizvođača decentraliziranih sustava ventilacije Lunos iz Njemačke. Na hrvatsko tržište dovode inovativne, učinkovite i provjerene sustave za ventilaciju koji osiguravaju sigurnu, ekonomičnu i zdravu kulturu življenja te istovremeno nude trajno rješenje za sve poteškoće sa suvišnom vlagom i plijesni.

Zašto odabrati dobar ventilacijski sustav?

Bilo da se radi o novogradnjama ili adaptacijama starijih zgrada, Lunos ventilacijski sustavi će se pokazati kao prikladno rješenje. Decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da ventilatori odvode ispušni zrak prema van preko ventilacijskih okna, a svježi zrak ulazi u prostorije kroz zidne ulazne jedinice. Time ćete postići optimalnu razinu vlage u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšati kvalitetu života sebi i svojoj obitelji.

Lunos.jpg

Ventilacijski sustavi osiguravaju stalan dotok svježeg zraka. Tehnologija automatski odvodi ustajali zrak s neugodnim mirisima, kao i suvišnu vlagu te štetne čestice, a dovodi svježi filtrirani zrak. Na taj način spriječava nastanak plijesni i pojavu grinja, a onemogućuje i stvaranje propuha te prodor vanjske buke i prašine. U konačnici štedi energiju jer nije potrebno ponovno zagrijavati prostoriju.

Osobna iskustva: Kako se Fran riješio plijesni

Svoja iskustva s ugradnjom Lunos ventilacijskog sustava podijelio je i Fran Iveta iz Ponikvi, pored Ivanca. Fran se s obitelji uselio u kuću starije gradnje, a problemi s plijesni počeli su nakon što su na kući ugradili novu PVC stolariju.

- Imali smo velikih problema s vlagom i plijesni. Pokušali smo svašta, od češćeg prozračivanja kuće do odvlaživača. Vlaga je iznosila od 70 do 82%. Bilo je nepodnošljivo, zidovi su bili crni od plijesni. Jedan ormar smo bacili jer se plijesan sa zidova proširila na ormar i u odjeću. I kutna garnitura nam je poplijesnivila. Plijesni je bilo na svim vanjskim zidovima - opisuje Fran, a svoje su probleme riješili pomoću Lunos ventilacijskog sustava kojeg su ugradili u sve prostorije, osim hodnika.

Lunos-ugradnja-full__9_of_30_.jpg

- U spavaću i dječju sobu ugrađena je po jedna pasivna ulazna jedinica. U dnevnom boravku i kuhinji, koje čine zajednički veći prostor, ugrađene su po jedna rekuperatorska jedinica s akumulatorom topline u svaki dio prostorije (što znači ukupno dvije jedinice), a u kupaonicu je ugrađena izlazna jedinica Silvento. Na taj smo način smo dobili non-stop strujanje zraka tijekom cijelog dana i noći, s minimalnim gubitkom energije - opisuje Fran Iveta.

Prednosti LUNOS ventilacijskog sustava


• Iznimno efikasan u borbi protiv vlage i plijesni
• Jednostavna instalacija – novogradnja i starogradnja
• Uređaji za povrat topline učinkovitiji od 90%
• Izuzetno niski operativni troškovi
• Antialergijski filteri- spriječavaju ulazak prašine, peludi i ostalih štetnih čestica izvana
• Stalni dotok svježeg zraka bez značajnih gubitaka topline
• Moderan dizajn i laka upotreba

Za više informacija posjetite web stranicu www.lunos-hrvatska.com ili nazovite 01-481-6581.

BOZICNI.jpg