LUNOS "Ugradnjom ventilacijskog sustava riješili smo sve probleme s vlagom i plijesni"

VVM | 28.9.2023. u 10:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Pred nama je jesen, godišnje doba s češćim kišnim razdobljima i nižim temperaturama, kad ponovno dolaze do izražaja i svi problemi s prekomjernom vlagom i plijesni u domu. Tražite li trajno i učinkovito rješenje za svoje probleme obratite se s povjerenjem Lunosu, njemačkom proizvođaču kvalitetnih decentraliziranih ventilacijskih sustava.

Prekomjerna vlaga i plijesan, osim što narušavaju kvalitetu života, mogu dovesti do razvoja ozbiljnih zdravstvenih problema, posebice djece i starijih. Plijesan uzrokuje astmu, alergije, bronhitis, oslabljen imunološki sustav te je općenito opasna za zdravlje. U Hrvatskoj ima mnogo stambenih i poslovnih prostora koji se susreću s problemom prekomjerne vlage i plijesni te mnogi traže optimalno rješenje. Prekomjerna vlaga i plijesan su tvrdoglavi problemi; jedna se vrsta vlage javlja uglavnom zimi, a druga tijekom cijele godine. Također štete zdravlju i ako smo joj dulje izloženi, može ga ozbiljno ugroziti. Sanacija vlage i plijesni, koja je nastala uslijed vlage na zidovima u stambenim prostorima, mora se poduzeti promišljeno i profesionalno da bi se riješila dugoročno.

Lunos.jpg

Ključne prednosti decentraliziranih ventilacijskih sustava

- Personalizirana udobnost: s decentraliziranim sustavima ukućani imaju kontrolu nad protokom zraka, temperaturom i brzinom ventilacije u svakoj sobi. Ova prilagodba omogućuje individualne preferencije udobnosti, osiguravajući zadovoljenje svačijih potreba.

- Poboljšana kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru: Decentralizirani sustavi aktivno uklanjaju zagađivače, alergene i višak vlage iz svake prostorije. Ovaj ciljani pristup sprječava širenje zagađivača i pomaže u održavanju zdravijeg unutarnjeg okoliša.

- Energetska učinkovitost: Neovisnim provjetravanjem svake prostorije decentralizirani sustavi eliminiraju potrebu za klimatizacijom prostora u kojem se ne boravi. Ovaj učinkovit pristup dovodi do značajnih ušteda energije, što rezultira nižim računima za komunalije i smanjenim utjecajem na okoliš.

- Smanjenje buke: Decentralizirane ventilacijske jedinice dizajnirane su za tihi rad, stvarajući mirno i neometano unutarnje okruženje. Recite zbogom stalnom zujanju centraliziranog sustava i uživajte u prostoru bez buke.

Lunos-ugradnja-web__16_of_30__1.jpg

Koje ventilacijske jedinice ugraditi; pasivne, rekuperacijske ili Silvento?

Svoja iskustva s ugradnjom Lunos ventilacijskog sustava podijelio je Fran Iveta iz Ponikvi, pored Ivanca. Fran se s obitelji uselio u kuću starije gradnje, a problemi s plijesni počeli su nakon što su na kući ugradili novu PVC stolariju. 

- Ventilacijski sustav ugradili smo u skoro sve prostorije doma, osim u hodniku. U spavaću i dječju sobu ugrađena je po jedna pasivna ulazna jedinica. U dnevnom boravku i kuhinji, koje čine jedan zajednički veći prostor, ugrađene su po jedna rekuperatorska jedinica s akumulatorom topline u svaki dio prostorije (što znači ukupno dvije jedinice), a u kupaonicu je ugrađena izlazna jedinica Silvento. Na taj smo način smo dobili non-stop strujanje zraka tijekom cijelog dana i noći, s minimalnim gubitkom energije - kaže Fran Iveta te opisuje kako je stupio u kontakt s Lunosom i na koji je način njihova ekipa obavila cijeli posao.

pexels-taryn-elliott-4112601.jpg

- Kad sam se odlučio za rješenje u smjeru ventilacije, ispunio sam obrazac na Lunosovoj web stranici. Obrazac je intuitivan i vodi vas kroz početak procesa. Poslao sam svoje podatke, kratki opis problema i tlocrt kuće. Ubrzo sam primio e-mail s odgovorom iz Lunosa te s tlocrtom kuće na koji su ucrtali pozicije na kojima bi trebalo ugraditi ventilacijske jedinice određenog tipa. Tako su mi predložili optimalno rješenje koje bi trebalo riješiti moj problem bez nepotrebnog nuđenja skupljih proizvoda. Uz tlocrt i plan, dobio sam i okvirnu ponudu. Namjeravao sam platiti preko Leanpaya (plaćanja na rate), no ponuda je premašivala moj limit, te sam im tako i napisao, očekujući da će mi se zahvaliti i da ću morati pričekati bolja vremena.

Na moje iznenađenje, iz Lunosa su mi poslali revidiranu ponudu s popustom, ali bez smanjenja kvalitete usluge. I montaža je bila uključena u cijenu i čak je nova ponuda bila malo ispod mog budžeta - opisuje Fran dodajući da je odmah prihvatio ponudu te ih je potom posjetio stručnjak iz Lunosa koji je obišao kuću kako bi provjerio mjesta na kojima treba postaviti ventilacijske jedinice i udaljenost struje do tih mjesta.

- Kad smo vidjeli da je sve u redu i da možemo postaviti jedinice po planu, potpisao sam ponudu i uslugu platio preko Leanpaya, no sredstva su skinuta tek nakon isporuke tj. montaže. U roku od mjesec dana od prvog kontakta s Lunosom sve je bilo gotovo, ventilacija postavljena i od tada radi svakodnevno 0 - 24 sata, a vlaga i plijesan se više nisu vraćali - ističe Fran.

Za više informacija posjetite www.lunos-hrvatska.com ili nazovite 01 4816 581.

LunosMaliOglas.jpg