LUNOS Svježi zrak u svako doba godine!

VVM | 16.1.2024. u 11:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Sanacija vlage i plijesni, koja je nastala uslijed vlage na zidovima u stambenim prostorima, mora se poduzeti promišljeno i profesionalno da bi se riješila dugoročno.

Svakodnevno prozračivanje prostorija je od iznimne važnosti kako bi zrak bio kvalitetan te kako bi se izbjegla visoka vlažnost. Zbog aktivnog načina života, u praksi je gotovo nemoguće svaka dva sata otvarati prozore i pravilno provjetravati stambene prostore. U tu svrhu netko bi trebao biti cijeli dan kod kuće. Osim toga, na taj način se povećavaju troškovi jer jednim provjetravanjem gubimo više toplinske energije nego radom ventilacijskog sustava u 24 sata. Stalni dotok svježeg zraka možete postići upravo ventilacijskim sustavom Lunos.

Svi smo u vlastitom domu ili kod prijatelja vidjeli ružne crne mrlje po kutevima prostorija te zidovima. Prekomjerna vlaga i plijesan su tvrdoglavi problemi; jedna se vrsta vlage javlja uglavnom zimi, a druga tijekom cijele godine. Sanacija vlage i plijesni, koja je nastala uslijed vlage na zidovima u stambenim prostorima, mora se poduzeti promišljeno i profesionalno da bi se riješila dugoročno. Bilo da se radi o novogradnjama ili adaptacijama starijih zgrada, u svim slučajevima Lunos ventilacijski sustavi će se pokazati kao prikladno rješenje.

Lunos3.jpeg

Decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da ventilatori odvode ispušni zrak prema van preko ventilacijskih okna, a svježi zrak ulazi u prostorije kroz zidne ulazne jedinice. Time ćete postići optimalnu razinu vlage u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšati kvalitetu života sebi i svojoj obitelji.

Decentralizirani sustavi ventilacije, također poznat i kao “ventilacija soba po soba”, pružaju ciljana rješenja ventilacije za pojedinačne prostore. Za razliku od tradicionalnih centraliziranih sustava, koji se oslanjaju na jednu jedinicu za klimatizaciju cijele zgrade, decentralizirani sustavi rade od sobe do sobe. Svaka soba ima svoju ventilacijsku jedinicu koja izravno dovodi svježi zrak i odvodi ustajali zrak, osiguravajući optimalnu kvalitetu zraka u cijelom prostoru.

lunos_kolaz100.jpg

Učinkovit i moderan dizajn

Naknadna instalacija ventilacijskog sustava donedavno je bila izazovna i skupa, a sada je sama montaža jednostavna, brza i gotovo bez prašine prilikom ugradnje.

Može se ugraditi i na starogradnje i novogradnje. Lunos ventilacijski sustav je učinkovito i trajno rješenje za problem ustajalog zraka te visoke vlažnosti u vašem stambenom prostoru. Sustav automatski kontrolira i održava optimalnu razinu vlage i CO2 unutar doma te se time postiže kvalitetan zrak. Znamo da svježina, odgovarajuća vlažnost i pravi omjer CO2 i kisika jačaju imunološki sustav. Kvalitetan zrak spriječava stvaranje vlage, plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšava kvalitetu života.

Za više informacija posjetite web stranicu www.lunos-hrvatska.com ili nazovite 01-481-6581.

FB_News_maj23_002.png