LUNOS Stižu hladniji dani, zaštitite svoj dom na vrijeme od prekomjerne vlage i plijesni!

VVM | 7.9.2023. u 10:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Sustav rekuperatora Lunos omogućava dotok svježeg zraka u svaku prostoriju.

Pred nama je jesen, godišnje doba s češćim kišnim razdobljima i nižim temperaturama, a prozore više ne držimo stalno otvorene na "kip", kao ljeti. To znači da će se ponovno vratiti tj. do izražaja doći i svi problemi s prekomjernom vlagom i plijesni u prostoru, ako ih do sada niste sanirali. Tražite li trajno i učinkovito riješenje za svoje probleme obratite se s povjerenjem Lunosu, njemačkom proizvođaču kvalitetnih decentraliziranih ventilacijskih sustava jer će se bez adekvatne cirkulacije zraka svi problemi s vlagom i plijesni vratiti, bez obzira kakva kratkoročna rješenja isprobavali.

Ako nema odgovarajuće izmjene zraka, unutrašnjost postaje zasićena i više ne može apsorbirati vlagu te postoji opasnost od pojave kondenzata, gljivica i plijesni. Svakodnevno prozračivanje prostorija je od iznimne važnosti kako bi zrak bio kvalitetan te kako bi se izbjegla visoka vlažnost.

Zbog aktivnog načina života, u praksi je gotovo nemoguće svaka dva sata otvarati prozore i pravilno provjetravati stambene prostore. U tu svrhu netko bi trebao biti cijeli dan kod kuće. Osim toga, na taj način se povećavaju troškovi jer jednim provjetravanjem gubimo više toplinske energije nego radom ventilacijskog sustava u 24 sata.

lunoskuca.jpg

Vrlo mali broj stanova ima ventilaciju. Kuhinjske nape i ventilatori samo izbacuju ustajali zrak, ali istovremeno ne pružaju dotok svježeg zraka.

Ekonomično i zdravo rješenje

Ako imate zagušljiv, ustajali zrak koji se manifestira osjećajem slabosti i glavoboljama te se često osjećate loše – vaše probleme tj. uzroke problema riješit će ventilacijski sustav Lunos.

Noviji stanovi i kuće građene su u skladu s važećim propisima u građevinarstvu za stambenu izgradnju s posebnom pažnjom na uštedi energije; što znači da imaju dobro izoliranu ovojnicu zgrade i kvalitetne nepropusne prozore i ulazna vrata. S jedne strane, s ime se postigla energetska učinkovitost koja je i bila cilj, ali s druge strane takvi stanovi i kuće jednostavno „ne dišu“. Takva gradnja i sve kvalitetniji materijali onemogućuju protok zraka koji je nužan da bi se prostor kvalitetno prozračio.

ipiccy_image.jpg

Stambeni prostor mora „disati“ kako bi konstantno imali pročišćen i svjež zrak

Ključne prednosti decentraliziranih ventilacijskih sustava

- Personalizirana udobnost: s decentraliziranim sustavima ukućani imaju kontrolu nad protokom zraka, temperaturom i brzinom ventilacije u svakoj sobi. Ova prilagodba omogućuje individualne preferencije udobnosti, osiguravajući zadovoljenje svačijih potreba.

- Poboljšana kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru: Decentralizirani sustavi aktivno uklanjaju zagađivače, alergene i višak vlage iz svake prostorije. Ovaj ciljani pristup sprječava širenje zagađivača i pomaže u održavanju zdravijeg unutarnjeg okoliša.

- Energetska učinkovitost: Neovisnim provjetravanjem svake prostorije decentralizirani sustavi eliminiraju potrebu za klimatizacijom prostora u kojem se ne boravi. Ovaj učinkovit pristup dovodi do značajnih ušteda energije, što rezultira nižim računima za komunalije i smanjenim utjecajem na okoliš.

- Smanjenje buke: Decentralizirane ventilacijske jedinice dizajnirane su za tihi rad, stvarajući mirno i neometano unutarnje okruženje. Recite zbogom stalnom zujanju centraliziranog sustava i uživajte u prostoru bez buke.

pexels-ekaterina-bolovtsova-4049208.jpg

Ugradnja sustava

Naknadna instalacija ventilacijskog sustava donedavno je bila izazovna i skupa, a sada je sama montaža jednostavna, brza i gotovo bez prašine prilikom ugradnje. Može se ugraditi i na starogradnje i novogradnje. Lunos ventilacijski sustav je učinkovito i trajno rješenje za problem ustajalog zraka te visoke vlažnosti u vašem stambenom prostoru.

Učinkovit, estetski, moderan dizajn, energično-ekonomičan ventilacijski sustav

Lunos decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da ventilatori odvode ispušni zrak prema van preko ventilacijskih okna ili izravno kroz vanjsku stijenku, a svježi zrak ulazi u prostorije kroz zidne ulazne jedinice.

Sustav automatski kontrolira i održava optimalnu razinu vlage i CO2 unutar doma te se time postiže kvalitetan zrak. Znamo da svježina, odgovarajuća vlažnost i pravi omjer CO2 i kisika jačaju imunološki sustav. Kvalitetan zrak spriječava stvaranje vlage, plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšava kvalitetu života.

Lunos ventilacijski sustav je efikasno, dugoročno rješenje protiv vlage u svakom prostoru.

Za više informacija posjetite web stranicu www.lunos-hrvatska.com ili nazovite 01-481-6581.

Lunos7.jpg