LUNOS Riješite se vlage i plijesni zauvijek!

VVM | 15.2.2024. u 10:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Tražite li trajno i učinkovito rješenje za svoje probleme obratite se s povjerenjem Lunosu, njemačkom proizvođaču kvalitetnih decentraliziranih ventilacijskih sustava.

Tijekom zime problemi s prekomjernom vlagom i plijesni u domu obično postanu još izraženiji. Tražite li trajno i učinkovito rješenje za svoje probleme obratite se s povjerenjem Lunosu, njemačkom proizvođaču kvalitetnih decentraliziranih ventilacijskih sustava. Ako nema odgovarajuće izmjene zraka u prostoru, unutrašnjost postaje zasićena i više ne može apsorbirati vlagu te postoji opasnost od pojave kondenzata, gljivica i plijesni. Svakodnevno prozračivanje prostorija je od iznimne važnosti kako bi zrak bio kvalitetan te kako bi se izbjegla visoka vlažnost.

Osobna iskustva

Svoja iskustva s ugradnjom Lunos ventilacijskog sustava podijelio je Fran Iveta iz Ponikvi, pored Ivanca. Fran se s obitelji uselio u kuću starije gradnje, a problemi s plijesni počeli su nakon što su na kući ugradili PVC stolariju.

Lunos-ugradnja-full__9_of_30_.jpg

- Imali smo velikih problema s vlagom i plijesni. Pokušali smo svašta, od češćeg prozračivanja kuće do raznih odvlaživača. Skuplji odvlaživač je u tri do četiri sata znao pokupiti dvije do tri litre vode, što znači da smo znali imati do 10 litara vode dnevno. Vlaga je iznosila od 70 do 82%. Bilo je nepodnošljivo, zidovi su bili crni od plijesni - opisuje Fran pojašnjavajući da su probleme riješili pomoću Lunos ventilacijskog sustava.

Sustav ventilacije ”od sobe do sobe”

- Ventilacijski sustav ugradili smo u skoro sve prostorije doma, osim u hodniku. U spavaću i dječju sobu ugrađena je po jedna pasivna ulazna jedinica. U dnevnom boravku i kuhinji, koje čine jedan zajednički veći prostor, ugrađene su po jedna rekuperatorska jedinica s akumulatorom topline u svaki dio prostorije (što znači ukupno dvije jedinice), a u kupaonicu je ugrađena izlazna jedinica Silvento. Na taj smo način smo dobili non-stop strujanje zraka tijekom cijelog dana i noći, s minimalnim gubitkom energije - kaže Fran te opisuje i kako je protekla sama montaža u kući.

living-room-2732939_1280.jpg

Kuća čista kao i prije!

- Tako nešto još nisam vidio, a imao sam jako puno majstora po kući. Ekipa je stigla u dogovoreno vrijeme u 8 sati i odmah su počeli s radom. Jedan od montažera je sa mnom obišao kuću s tlocrtom i planom i objasnio mi sve, gdje ćemo montirati, koja visina. Dogovorili smo se iz koje će se kutije povući struja, hoćemo li raditi kanaliće u zidovima ili postavljati vodilice. Predložili su mi kako napraviti sve, a da bude što efikasnije. U kojoj visini postaviti prekidače da djeca ne mogu do njih sada, ali kad budu dovoljno veliki, da se služe njima.

Urednije majstore nisam vidio. Vani je bilo blato i kiša, ali niti jedan otisak stopala nije ostao na podu. Izbušili su rupu promjera 16 cm iznad kreveta u spavaćoj sobi. Krevet nije bio pokriven, a zrna prašine nije bilo u krevetu. Utor u zidu, kroz koji ide struja za jednu od jedinica, povukli su u blizini trosjeda, ali na njemu nije ostalo nikakve prljavštine. Nakon montaže, pomogli su mi spojiti rekuperatore na mobilnu aplikaciju i objasnili mi kako ih koristiti. Nakon što su otišli, kuća je bila čista kao i prije, ništa nije trebalo čistiti za njima - opisuje svoja iskustva s Lunosom te na kraju ističe da su već drugoga dana u kući osjetili bolji zrak, a problemi s plijesni nisu se više vratili otkad su postavili Lunos ventilacijski sustav.

Za više informacija posjetite web stranicu www.lunos-hrvatska.com ili nazovite 01-481-6581.

Lunos7.jpg