LUNOS Poboljšajte kvalitetu svoga života!

VVM | 12.3.2024. u 10:00h | Objavljeno u Sponzorirano
Doznajte sve o ventilacijskim sustavima nove generacije.

U Hrvatskoj ima mnogo stambenih i poslovnih prostora koji se susreću s problemom prekomjerne vlage i plijesni. Mnogi još uvijek ne znaju kako riješiti te probleme koji nastaju kao posljedica zanemarivanja. Vlaga i plijesan štete zdravlju i ako smo joj dulje izloženi, može ga ozbiljno ugroziti.

Vlažnost zraka u prostoru se povećava ako nema adekvatne ventilacije zraka prilikom obavljanja osnovnih životnih aktivnosti. Neke od najčešćih aktivnosti koje povećavaju vlažnost zraka u kućanstvu su tuširanje i kupanje, sušenje rublja te kuhanje, kao i prisutnost biljki, kućnih ljubimaca, pa i samih ljudi. Bilo da se radi o novogradnjama ili adaptacijama starijih zgrada, u svim slučajevima Lunos ventilacijski sustavi će se pokazati kao prikladno rješenje.

Centralni sustavi su stvar prošlosti i zamjenjuju ih decentralizirani sustavi. Decentralizirani ventilacijski sustav s rekuperacijom zapravo je sličan centralnom, s tom razlikom što ga je, u odnosu na potonji, znatno lakše ugraditi. LUNOS, kao najbolji decentralizirani sustav u Europi, jeftiniji je, tiši, energetski učinkovitiji, niži su operativni troškovi i ne trebaju ventilacijske kanale koje je potrebno čistiti!

Lunos21.jpg

Decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da ventilatori odvode ispušni zrak prema van preko ventilacijskih okna, a svježi zrak ulazi u prostorije kroz zidne ulazne jedinice. Time ćete postići optimalnu razinu vlage u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšati kvalitetu života sebi i svojoj obitelji.

Svaki stambeni prostor treba “disati”

Ugradite li prozore s iznimnim toplinskim karakteristikama, i držite ih zatvorenima, bez pravilne ventilacije prostor neće "disati" i kao rezultat dobit ćete loš zrak u prostoru. Kad nema odgovarajuće izmjene zraka, unutrašnjost postaje zasićena i više ne može apsorbirati vlagu te postoji opasnost od pojave gljivica i plijesni. Oko prozora se može pojaviti plijesan, na površinama se skuplja kondenzat, a višak vlage se upija u zidove i oni cvjetaju. U Hrvatskoj je sve više takvih domova bez odgovarajućeg zraka, a posljedica su brojni zdravstveni problemi.

Ventilacijski sustavi osiguravaju stalan dotok svježeg zraka u prostoriju, a prednosti ugradnje su pritom mnogostruke. Tehnologija automatski odvodi potrošeni zrak s neugodnim mirisima, kao i suvišnu vlagu te štetne čestice, a dovodi u stan svježi filtrirani zrak. Na taj način sprječava nastanak plijesni i pojavu grinja, a onemogućuje i stvaranje propuha te prodor vanjske buke i prašine. U konačnici i štedi energiju jer nije potrebno ponovno zagrijavati prostoriju, a i smanjuje račune jer ako vlaga u stanu iznosi 70 posto onda je potrebno utrošiti čak 26 posto više energije za grijanje.

Za besplatan izvid ispunite kontakt obrazac na www.lunos-hrvatska.com ili nazovite 01 4816 581 tijekom radnog vremena.

Lunos7.jpg