LUNOS ”Konačno smo se riješili vlage i plijesni!”

VV | 18.7.2023. u 10:00h | Objavljeno u Sponzorirano

- Urednije majstore nisam vidio. Nakon montaže, pomogli su mi spojiti rekuperatore na mobilnu aplikaciju i objasnili mi kako ih koristiti. Nakon što su otišli, kuća je bila čista kao i prije - opisuje Frane svoja iskustva s Lunosom te ističe da su već drugoga dana u kući osjetili bolji zrak, a problemi s plijesni nisu se više vratili otkad su postavili Lunos ventilacijski sustav.

U Hrvatskoj ima mnogo stambenih i poslovnih prostora koji se susreću s problemom prekomjerne vlage i plijesni te mnogi traže optimalno rješenje. Bilo da se problemi javljaju u novogradnjama ili adaptacijama starijih zgrada, u svim slučajevima Lunos ventilacijski sustavi će se pokazati kao prikladno rješenje. Decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i tako se štedi energija koja bi se gubila izlaskom topline. Ujedno se postiže optimalna razina vlage u prostorijama, spriječava stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te se poboljšava kvaliteta života.

Osobna iskustva

Svoja iskustva s ugradnjom Lunos ventilacijskog sustava podijelio je Fran Iveta iz Ponikvi, pored Ivanca. Fran se s obitelji uselio u kuću starije gradnje, a problemi s plijesni počeli su nakon što su na kući ugradili PVC stolariju.

Lunos-ugradnja-web__13_of_30__1.jpg

- Imali smo velikih problema s vlagom i plijesni. Pokušali smo svašta, od češćeg prozračivanja kuće do raznih odvlaživača. Skuplji odvlaživač je u tri do četiri sata znao pokupiti dvije do tri litre vode, što znači da smo znali imati do 10 litara vode dnevno. Vlaga je iznosila od 70 do 82%. Bilo je nepodnošljivo, zidovi su bili crni od plijesni - opisuje Fran pojašnjavajući da su probleme riješili pomoću Lunos ventilacijskog sustava.

Koje ventilacijske jedinice ugraditi?

- Ventilacijski sustav ugradili smo u skoro sve prostorije doma, osim u hodniku. U spavaću i dječju sobu ugrađena je po jedna pasivna ulazna jedinica. U dnevnom boravku i kuhinji, koje čine jedan zajednički veći prostor, ugrađene su po jedna rekuperatorska jedinica s akumulatorom topline u svaki dio prostorije (što znači ukupno dvije jedinice), a u kupaonicu je ugrađena izlazna jedinica Silvento. Na taj smo način smo dobili non-stop strujanje zraka tijekom cijelog dana i noći, s minimalnim gubitkom energije - kaže Fran te opisuje kako je stupio u kontakt s Lunosom.

- Kad sam se odlučio za rješenje u smjeru ventilacije, ispunio sam obrazac na Lunosovoj web stranici. Poslao sam svoje podatke, kratki opis problema i tlocrt kuće. Ubrzo sam primio e-mail s odgovorom iz Lunosa te s tlocrtom kuće na koji su ucrtali pozicije na kojima bi trebalo ugraditi ventilacijske jedinice određenog tipa. Predložili su mi optimalno rješenje uz okvirnu ponudu - opisuje Fran dodajući da im je tek druga, revidirana ponuda bila financijski prihvatljiva te ih je potom posjetio stručnjak iz Lunosa koji je obišao kuću kako bi provjerio mjesta na kojima treba postaviti ventilacijske jedinice.

Kuća čista kao i prije! 

- Kad smo vidjeli da je sve u redu i da možemo postaviti jedinice po planu, potpisao sam ponudu i uslugu platio preko Leanpaya, no sredstva su skinuta tek nakon isporuke tj. montaže. U roku od mjesec dana od prvog kontakta s Lunosom sve je bilo gotovo, ventilacija postavljena i od tada radi svakodnevno 0 - 24 sata - ističe Fran te opisuje i kako je protekla sama montaža u kući.

Lunos-ugradnja-full__6_of_30_.jpg

- Tako nešto još nisam vidio, a imao sam jako puno majstora po kući. Ekipa je stigla u dogovoreno vrijeme u 8 sati i odmah su počeli s radom. Jedan od montažera je sa mnom obišao kuću s tlocrtom i planom i objasnio mi sve, gdje ćemo montirati, koja visina. Dogovorili smo se iz koje će se kutije povući struja, hoćemo li raditi kanaliće u zidovima ili postavljati vodilice. Predložili su mi kako napraviti sve, a da bude što efikasnije. U kojoj visini postaviti prekidače da djeca ne mogu do njih sada, ali kad budu dovoljno veliki, da se služe njima. Urednije majstore nisam vidio. Vani je bilo blato i kiša, ali niti jedan otisak stopala nije ostao na podu. Izbušili su rupu promjera 16 cm iznad kreveta u spavaćoj sobi. Krevet nije bio pokriven, a zrna prašine nije bilo u krevetu. Utor u zidu, kroz koji ide struja za jednu od jedinica, povukli su u blizini trosjeda, ali na njemu nije ostalo nikakve prljavštine. Nakon montaže, pomogli su mi spojiti rekuperatore na mobilnu aplikaciju i objasnili mi kako ih koristiti. Nakon što su otišli, kuća je bila čista kao i prije, ništa nije trebalo čistiti za njima - opisuje svoja iskustva s Lunosom te na kraju ističe da su već drugoga dana u kući osjetili bolji zrak, a problemi s plijesni nisu se više vratili otkad su postavili Lunos ventilacijski sustav.

Za više informacija posjetite web stranicu www.lunos-hrvatska.com ili nazovite 01-481-6581.FB_News_maj23_002.png