Hotel Orion iz Ivanca konstantno ulaže u raznovrsnu ponudu

Varaždinske vijesti | 22.10.2019. u 16:54h | Objavljeno u Sponzorirano

Hotel Orion u naselju Horvatsko, s predivnim pogledom na obližnju Ivančicu i Ravnu goru svoje goste dočekuje već punih 17 godina. Na cijelom području Ivanca, ali i šire, to je jedan od rijetkih ugostiteljskih objekata koji nudi raznovrsnu ponudu, od restorana a’ la carte, cateringa, gableca i pizza do smještaja u sobama i organizacije svadbi, dječjih rođendana, raznih obiteljskih proslava, poslovnih sastanaka i prezentacija. Kako ističe voditelj održavanja Darko Molnar, hotel je nastao kao mali pansion, ali se širio i razvijao zajedno s razvojem Ivanca.

- Slušali smo potrebe svojih gostiju i klijenata i tako proširivali usluge, oni su nam davali vjetar u leđa - kaže Molnar. Hotel trenutačno raspolaže s 23 sobe i ukupno 65 ležajeva, a o gostima se brine osoblje od 30 ljudi, među kojima je sedmero kuhara.

Izletnički autobusi

- Neki od kuhara i konobara s nama su od samog početka - ističe naš sugovornik. S obzirom da gotovo svakodnevno imaju goste u sobama, a sve je više upita za smještaj gostiju koji dolaze izletničkim autobusom sa 60-ak ljudi, planiraju se dodatno širiti.

- U planu je dogradnja novih smještajnih jedinica - ističe Molnar najavljujući daljnje širenje ponude i usluga hotela. Hotel ima tri sale od kojih najmanja može primiti 40 gostiju, crvena sala pogodna je za grupu do 80 ljudi, a u velikoj se sali može smjestiti do 450 ljudi te je pogodna za svadbe i druge svečane prilike. U sklopu organizacije vjenčanja hotel nudi i vlastitu uslugu rasvjete sale za proslavu. Svadbe, krstitke i rođendani čine veliki dio posla hotela, zajedno s restoranom u kojemu se nudi miks tradicionalnih i modernih jela, uz dostavu cateringa.

- Dostava pizza, catering i restoran a’ la carte naše su glavne usluge, uz svadbe i proslave. Slušajući želje gostiju uveli smo i neka moderna jela, ali imamo i naše tradicionalne, zagorske specijalitete - ističu u Orionu.

Za subotu, 9. studenog, pripremaju program za Martinje. Osim ceremonije krštenja mošta i zabavne glazbe, program uključuje bogatu tradicionalnu Martinjsku večeru, a na meniju su zagorska juha sa špekom i hajdinom kašom, svinjski odrezak u umaku od mošta, krvavice i prilozi. Veliki dio namirnica nabavljaju s obližnjih OPG-ova, a u ponudi su također domaća vina, rakije i likeri ivanečkoga kraja kojima ih opskrbljuje Poljoprivredna zadruga Ivanec.

Strani turisti i planinari

Osim domaćih gostiju u Orionu je sve više i stranih turista, posebice ljeti, koji u slikovito mjesto podno Ivančice dolaze na proputovanju s mora.

- Najviše je Austrijanaca, Slovenaca, Čeha, Slovaka, Poljaka, Ukrajinaca, Nijemaca. Mnogi nas preporučuju svojim prijateljima pa se tako broj gostiju širi. Ove nam je godine stigao i autobus s dječjom ekskurzijom iz Solina, koji su bili na proputovanju Zagorjem pa su boravili kod nas - govori Molnar dodajući kako je Ivančica još uvijek za mnoge planinare dragulj koji tek otkrivaju pa neki od njih za smještaj odaberu upravo Hotel Orion. Među putnicima namjernicima ima i biciklista jer se na području Varaždinske županije uređuju nove cikloturističke staze koje svojim rubnim dijelom prolaze i ivanečkim krajem.

 

Označeno u